in , ,

GIULIA, le kaj so ti naredili pri ErreErre FUORISERIE?

ErreErre Fuoriserie je predstavil karoserijski komplet za Alfo Giulia. Karoserija, ki spominja na Lego Technic, naj bi spominjala na model Giulia iz šestdesetih let prejšnjega stoletja.

Kot vemo, je vsem Alfistom dizajn njihovih avtomobilov sveta zadeva. Zato je povsem mogoče, da se bo po branju tega članka v Torino odpravila razjarjena množica eksorcistov. Tam ima sedež podjetje ErreErre Fuoriserie, ki je za aktualno Giulio izdelalo retro karoserijski kit. Nadgradnja je bila napovedana že poleti 2022, končna, izboljšana različica pa je bila zdaj predstavljena na sejmu klasičnih avtomobilov v Bologni. In še vedno se je treba nanjo privaditi.

Vendar je ideja prepoznavna. Oglata obleka spominja na model Giulia Tipo 105 iz šestdesetih let prejšnjega stoletja. Toda dober namen še ne pomeni, da je tudi dobro opravljeno. Preoblikovana Giulia je videti, kot da se je stisnila v pretesno obleko, ki jo je izdelal oblikovalec izdelkov Lego. Nič čudnega, da je sedanja generacija že zdavnaj prerasla mere svojega zgodovinskega vzornika. Stari model je bil širok 1,56 metra, visok 1,43 metra in dolg 4,19 metra. Sodobna Giulia pa je široka 1,87 metra, visoka 1,45 metra in dolga 4,65 metra.

Prepričani smo, da so je večini Alfistom ob pogledu na to predelavo dvignil krvni tlak..

Spredaj ima Giulia zdaj štiri okrogle žaromete LED v navpični mreži. Na novo oblikovane odprtine za dovod zraka v predelu prednjega profila obkrožajo okrogle stranske odprtine za dovod zraka. Prenovljena maska motorja z integriranimi ščitniki se razteza proti vetrobranskemu steklu. Nova sprednja blatnika dajeta Giulii večji kot oči in večjo širino. Nove obloge pragov in neugledne vgrajene kljuke na spremenjenih vratih skupaj s pritrjenimi zaščitnimi trakovi zaznamujejo novo stransko linijo in novo ramensko linijo. Stranski krilni elementi in spojler na strešnem robu vizualno prisilijo C-stebriček v novo obliko.

Edina dobra stvar je, da so – razen novih materialov – pustili notranjost nedotaknjeno..

Prilagojeni zadnji bočni deli dajejo zadku kotni videz izvirnika. Nov pokrov prtljažnika zaokrožuje zgodovinsko obliko kosti s spuščanjem na sredini. Zadnje luči, ki so bile v prvi različici izposojene od Mercedesa razreda G, so zamenjale okrogle dvojne luči. Velik difuzor z dvojno izpušno cevjo, nameščeno na sredini, je lahko ostal. Približno 5.000 ur oblikovalskega razvoja se bo odrazilo v karbonskem karoserijskem kompletu. Na spletni strani proizvajalca je zapisano: “Naš glavni cilj je združiti italijansko obrtniško znanje z najsodobnejšimi tehnikami oblikovanja in gradnje.” Govori se tudi o ambicioznosti in pogumu. Za slednje bi se nedvomno podpisali.

Prvi osnutek predelave iz leta 2022 z zadnjimi lučmi Mercedesa G

Notranjost je formalno nedotaknjena, vendar je bila nadgrajena z novimi površinami. Motorni prostor je bil ponovno nadgrajen. Od različice Quadrifoglio s 510 KM so z ukrepi za prilagoditev 2,9-litrskemu biturbo motorju V6 povečali moč na 562 KM. Šestvaljni motor je povezan z ročnim šeststopenjskim menjalnikom. V kolesne loke so vgrajena 19-palčna magnezijeva platišča s perforiranim vzorcem, ki spominja na zgodovinski model. Nad njo so spredaj pnevmatike dimenzije 245/35, zadaj pa 285/30. Za njimi so bile zavore nadgrajene s keramičnimi zavorami s 390 mm in 360 mm koluti. Novi blažilniki Bilstein so prilagodili nastavitev vzmetenja.

ErreErre Fuoriserie namerava izdelati majhno serijo 33 predelanih vozil Giulia. Vendar cene še niso bile objavljene. Toda kupec bo moral zagotovo našteti znesek s šestimi številkami….

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Italijanski DR Automobiles obtožen ZAVAJANJA potrošnikov o POREKLU svojih avtomobilov

Citroenov izvršni DIREKTOR zavrača TEZO, da je DACIA njihov glavni TEKMEC