in , ,

Porsche PANAMERA (2024): Uradne fotografije NOTRANJOSTI

Nova generacija Porscheja Panamera bo v celoti predstavljena konec novembra.

Z novo generacijo modela, ki bo javnosti predstavljena 24. novembra 2023, bo Porsche Panamera dobila na voznika osredotočen koncept upravljanja Porsche Driver Experience, predstavljen v modelu Taycan. Ponuja popolno digitalizacijo, številne možnosti prilagajanja in intuitivno upravljanje. Toliko o mnenju proizvajalca.

Na prvi pogled prostor voznika spominja na kokpit sedanjega modela, prav tako tudi splošna zasnova nove Panamere. Šele neposredna primerjava pokaže jasne razlike, začenši z vratnimi kljukami in končujoč s sredinsko konzolo. Ključna značilnost koncepta je združevanje upravljalnih elementov, povezanih z vožnjo, v neposredni bližini volana. Vse osnovne funkcije so tako hitro in intuitivno na dosegu voznikovih prstov. To poenostavlja upravljanje nove Panamere v vseh voznih situacijah, še posebej pa med dinamično vožnjo. Poudarek na voznikovi strani se odraža v številnih podrobnostih. Porsche je na primer stikalo za preklapljanje med možnostmi instrumentne plošče in stikalo načina navora za izbiro pogonskih programov namestil neposredno na volan. Neposredno poleg nje je ročica za izbiro prestavne ročice. S to odločitvijo se je na sredinski konzoli ustvaril prostor za ploščo klimatske naprave, ki združuje površine na dotik in fizična stikala v eno rešitev.

Zdajšnja in nova notranjost Panamere

Na sredinski konzoli so nove, popolnoma brez žaluzij in električno nastavljive prezračevalne odprtine. S pritiskom na gumb lahko preklapljate med več prednastavljenimi in prilagojenimi načini uravnavanja klime. Tudi predal za shranjevanje v sredinski konzoli ponuja več prostora kot doslej. Digitalna, prosto stoječa instrumentna plošča poudarja voznikovo os. Gre za 12,6-palčni zaslon z ukrivljeno in prosto stoječo zasnovo. Porsche informacije o vožnji, prikazane na zaslonu, razdeli na tri področja, ki jih je mogoče različno konfigurirati glede na opremo in izbrani pogled. Dodatni, opcijski head-up zaslon je mogoče upravljati neposredno s športnega volana.

Na novo oblikovani zadnji sedeži ponujajo več udobja

Koncept novega dekorja navdušuje s svojo formalno doslednostjo in se razteza od sredinske konzole do armaturne plošče in vrat nove Panamere. Skupaj s strmo dvignjeno sredinsko konzolo je ena od značilnih lastnosti kokpita vozila Panamera. Porsche je prvič izvedel neprekinjeno ambientalno osvetlitev vzdolž celotne plošče, ki poudarja širino vozila. Po Porschejevih besedah je sedenje v vseh modelih Panamera zdaj še udobnejše zaradi izboljšanih materialov sedežne pene z boljšo elastičnostjo. Executive modeli Panamere imajo tudi novo oblikovan sistem zadnjih sedežev, ki zagotavlja optimalen položaj sedenja. Tako lahko potniki na zadnjih sedežih po dolgih vožnjah še bolj sproščeno izstopijo iz vozila.

Porsche bo prenovljeno Panamero v celoti pokazal 24. novembra.

Pri izbiri barv in materialov v novi Panameri se Porsche osredotoča na posebno fine materiale in širok izbor dvobarvnih vzorcev. Usklajen dekor in možnosti poudarkov še dodatno izboljšajo ambient. Nekatere od njih so del ponudbe Porsche Exclusive Manufaktur. Porsche prvič v Panameri ponuja tudi notranjost brez usnja, ki združuje posebej športne materiale, kot sta Race-Tex in tekstil Pepita.

1 komentar

Komentiraj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Peugeot E-RIFTER dobiva prenovo in večji DOSEG

Rimac NEVERA s hitrostnim rekordom v VZVRATNI vožnji