in ,

Prenovljeni OPEL Combo bo na voljo z ELEKTRIČNIMI, BENCINSKIMI in DIZELSKIMI motorji

Posodobljeni kombi je prvo lahko tovorno vozilo, ki je dobilo podobo maske, imenovano Opel Vizor.

Stellantis je pred kratkim razkril nekaj prenovljenih lahkih gospodarskih vozil, zdaj pa vsaka znamka samostojno podrobneje predstavlja svoje modele. Opel je prvi predstavil posodobljeni Combo, ki se vrača s prenovljenim obrazom in z več tehnologije v kabini. Za razliko od osebne različice, ki bo kmalu sledila le električnemu pogonu, je LCV na voljo tudi z bencinskim in dizelskim pogonskim sklopom.

Trenutna četrta generacija Opel Combo je bila predstavljena leta 2018, večino sestavnih delov pa si deli s Citroenom Berlingo, Peugeotom Partner, Toyoto ProAce City in nedavno tudi s Fiatom Doblo. Za leto 2024 je kombi dobil lifting, pri čemer je bil deležen tretmaja Opel Vizor, ki ga že najdemo v celotni liniji osebnih vozil tega avtomobilskega proizvajalca.

Novo podobo Opla Combo zaznamujejo vitkejši žarometi, ki so po želji na voljo s tehnologijo Intelli-Lux LED Matrix, ki je prvič na voljo v lahkem gospodarskem vozilu. Kot narekuje Oplov trenutni oblikovalski jezik, so luči nameščene pod isto ploščo “Vizor”, ki pokriva masko hladilnika. Poleg tega je prenovljeni odbijač dobil medsebojno povezane vstopne odprtine, medtem ko je pokrov motorja zdaj poravnan z masko hladilnika.

Tu se posodobitve zunanjosti končajo, saj je preostanek karoserije prenesen iz predoblikovane različice. Tako kot vsa Stellantisova ponudba v segmentu kompaktnih kombijev je tudi Opel Combo na voljo v standardni in podaljšani karoserijski različici.

V notranjosti je najpomembnejša nova 10-palčna digitalna instrumentna plošča za preoblikovanim volanom. Ta je kombiniran z vitkejšim prostostoječim 10-palčnim infozabavnim zaslonom na dotik, čeprav imajo osnovne različice namesto njega priklopno točko za pametni telefon. Digitalni kokpit deluje na platformah Snapdragon Cockpit podjetja Qualcomm Technologies in podpira najnovejše funkcije povezljivosti. Nadgrajena je tudi varnost z dvojno kamero Dynamic Surround Vision in do 18 razpoložljivimi sistemi ADAS, vključno z opcijskim prilagodljivim tempomatom.

Za leto 2024 je kombi dobil lifting, pri čemer je bil deležen tretmaja Opel Vizor, ki ga že najdemo v celotni liniji osebnih vozil tega avtomobilskega proizvajalca.

Novi Opel Combo je na voljo z dvema ali tremi sedeži spredaj, na voljo pa je tudi petsedežna različica Crew Cab, namenjena profesionalcem, ki želijo prevažati več ljudi. Odvisno od tipa karoserije kombi ponuja do 4.400 litrov tovornega prostora. V popolnoma električni različici ima 780 kg koristnega tovora in 750 kg vlečne zmogljivosti.

Opel Combo Electric je opremljen z enim elektromotorjem s 100 kW (136 KM) in 270 Nm navora, ki črpa energijo iz 50 kWh akumulatorja. Medtem ko so te specifikacije enake kot pri predhodniku, se je doseg po WLTP zaradi dodane toplotne črpalke in sprememb v sistemu regenerativnega zaviranja povečal na 320 kilometrov.

V notranjosti je najpomembnejša nova 10-palčna digitalna instrumentna plošča za preoblikovanim volanom.

Ponudba vključuje tudi bencinske in dizelske različice, najverjetneje s pogonskima sklopoma 1.2 PureTech in 1.5 BlueHDi. Bencinski bo na voljo izključno z ročnim menjalnikom, dizelski pa bo ponujal tudi možnost samodejnega menjalnika.

Tržna predstavitev prenovljenih modelov Opel Combo in Combo Electric je predvidena pred koncem leta. Lahko domnevamo, da bo Opel kmalu predstavil podobno prenovljen minivan Combo Life, ki je izključno električna potniška različica lahkega gospodarskega vozila. Ta naj bi po pričakovanjih odražala specifikacije nedavno posodobljenega Peugeotovega modela E-Rifter ter prihajajočih modelov Citroen E-Berlingo in Fiat E-Scudo.

Galerija: Opel Combo FL

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

MANJŠE povpraševanje po ELEKTRIČNIH vozilih ODNESLO četrto VOLKSWAGNOVO gigatovarno

Munro MK_1 Mountain RESCUE EDITION – Električni terenec za GORSKE REŠEVALCE in GASILCE