in ,

Unikatni LAMBORGHINI Huracán STO SC 10th Anniversario

Na tem športniku so številne spremembe in zunanja podoba temelji na vzdržljivostnem dirkalniku SC63.

Lamborghini Huracán se počasi pripravlja na upokojitev. A dokler ne bo zagotovljen njegov naslednik, si proizvajalec krajša čakanje s predelavami in posebnimi modeli. Sprva smo mislili, da je povišani Sterrato morda zadnja posebna različica Huracana. Zdaj pa vemo, da obstaja še en model: Huracán STO SC 10th Anniversary in je zelo posebna različica športnega avtomobila z motorjem V10.

Gre za en primerek s podpisom Opera Unica Lamborghini Ad Personam, ki je bil ustvarjen ob praznovanju desetih let Squadra Corse ter povezavo med cestnimi in dirkalnimi avtomobili znamke italijanskega bika. Debitiral bo na svetovnem prvenstvu leta 2023, ki bo ta konec tedna, 18. in 19. novembra, na dirkališču Vallelunga.

Lamborghini bo ta unikatni športnik predstavil danes na dirkališču v Vallelungi.

Tehnična osnova je seveda tista iz Lamborghinija Huracán STO: naravno polnjeni motor V10 s 640 KM, pogon na zadnji kolesi, 7-stopenjski menjalnik LDF z dvojno sklopko in od 0 do 100 km/h v 3,2 sekunde. Licenčni avtomobil, vendar tesno povezan z modelom Super Trofeo, ki je bil v različici SC za 10. obletnico spremenjen v posebno barvo ter nekatere estetske podrobnosti karoserije in notranjosti. Barve temeljijo na zunanji podobi Lamborghinija SC63 – enosedežnega vozila v razredu LMH, ki bo od leta 2024 tekmoval v WEC na dirkah, kot sta 24 ur Le Mansa in 12 ur Sebringa. Stranice so v barvi “Verde Mantis“, pokrov motorja, streha in zadek pa so pobarvani v barvi “Nero Noctis“. Prekriža jih tribarvna črta v barvah italijanske zastave. Logotipe “10. obletnica Squadra Corse” je mogoče najti tudi na vratih in zadnjem spojlerju.

Notranjost je zasnovana za uporabo na dirkališču.

To je edinstven avtomobil. Ne le zato, ker je izdelan le v enem primerku. Je tudi prvi Lamborghinijev cestni model, za katerega je bil izdelan poseben komplet. Vključuje aerodinamične izboljšave, ki so bile optimizirane z dvema karbonskima prednjima loputama na pokrovu motorja brez primere. Več pritiska k tlom in podobno. Nameščeni so bili tudi novi regulatorji ekspanzije in kompresije, ki izhajajo neposredno iz motošporta. Celoten paket iz ogljikovih vlaken in izpušni sistem iz titana podjetja Akrapovič dopolnjujeta paket.

Notranjost vozila Lamborghini Huracán STO SC 10th Anniversary je zasnovana za uporabo na dirkališču. Športni sedeži iz alkantare, štiritočkovni varnostni pasovi, aluminijasta varnostna kletka in tla, obložena s karbonskimi vlakni. Mimogrede, proizvajalec ni razkril, kaj se bo zgodilo z vozilom po predstavitvi. Ali bo model prenesen v lastno zbirko podjetja ali pa ga bo (ali ga je že imel) možnost kupiti zasebnik? To bo pokazal čas.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ali ALFA ROMEO napoveduje električni TONALE?

MANJŠE povpraševanje po ELEKTRIČNIH vozilih ODNESLO četrto VOLKSWAGNOVO gigatovarno