in ,

RINGMASTERS Tusk je 1969 DODGE Charger z motorjem HELLEPHANT V8

Ringbrothers je močno nadgradil tudi zunanjost in notranjost tega divjega Dodgeja Charger iz leta 1969.

Mojstri tuninga pri podjetju Ringbrothers so predstavili prvega od treh projektov, ki jih bodo predstavili na letošnjem sejmu SEMA v Las Vegasu. Ta divji Dodge Charger iz leta 1969 se imenuje Tusk in je opremljen z najbolj norim motorjem, kar jih je kdajkoli izdelal Mopar; 6,2-litrskim prisilno polnjenim motorjem Hellephant V8.

Preden je ekipa pri Ringbrothers lahko vgradila ta močan nov agregat, so se temeljito lotili podvozja avtomobila in bili primorani obnoviti požarno steno. Charger zdaj temelji tudi na prilagojeni šasiji podjetja Roadster Shop s spremenjeno nastavitvijo vzmetenja s spiralnimi vzmetmi Fox RS SV, neodvisnim zadnjim vzmetenjem, 58,75-palčnim kolotekom in 1,25-palčnim sprednjim nihajnim drogom. Poleg tega so bila sprednja kolesa pomaknjena za pet centimetrov naprej.

Šele po teh izboljšavah je bilo mogoče vgraditi osemvaljnik, ki je bil povezan s šeststopenjskim ročnim menjalnikom Bowler Tremec T-56 Magnum s pogonsko gredjo iz ogljikovih vlaken QA1 REV Series in 9-palčnim zadnjim delom podjetja Strange Engineering Ford. Mopar je izdelal le 100 primerkov Hellephanta, vsak od njih je na zadnji kolesi razvil 1.000 KM in 1.288 Nm navora. Velika moč pomeni, da je potrebna tudi velika zavorna sila, zato so pri Ringbrothers vgradili komplet šestbatnih čeljusti Baer Extreme 6S.

Obsežno delo so opravili tudi na zunanjosti tega klasičnega Chargerja. Sprednji del ima na primer novo enodelno oblogo iz ogljikovih vlaken z enojnim kosom kovinske strojno obdelane kromirane obrobe. Ringbrothers je preoblikoval tudi sprednji odbijač in pokrov motorja, hkrati pa spremenil obliko sprednjega in zadnjega odbijača. Podaljšani so bili tudi zadnji četrtinski zaključki, na voljo so nove vratne obloge, znižane pa so bile tudi obrobe odbijačev. Zunanjost krasi odtenek, znan pod imenom “Black to the Future”, ki je v kontrastu s številnimi zlatimi elementi, vključno s platišči HRE in posebno grafiko.

Tudi notranjost je umetniško delo. V celoti je bila na novo oblazinjena in ima nove merilnike, po meri izdelan volan, sistem HVAC Vintage Air in sistem JL Audio.

Galerija: Ringmasters Tusk 1969 Dodge Charger

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

TATA želi uporabiti platformo EMA družbe JAGUAR LAND ROVER

MANSORY je spektakularen AERO paket pripravil tudi za Maseratija MC20 Cielo