in , ,

Novi Toyota Land Cruiser je bil v Nemčiji razprodan v 30 minutah!

Toyota Land Cruiser, ki jo bodo prvi kupci prejeli v jeseni 2024, je bila v Nemčiji razprodana v samo pol ure.

Posodobitev 24.12.2023

Na največjem srečanju vozil Land Cruiser na svetu, ki je potekalo od 8. do 10. septembra, se je zbralo skoraj 1.200 vozil. Poseben vrhunec je bila premiera nove Toyote Land Cruiser, ki je bila prvič predstavljena skupnosti oboževalcev. O njej smo že poročali, izvirnik smo prilepili spodaj. V okviru nemške premiere si je novi Land Cruiser 250 lahko podrobno ogledalo približno 2.000 obiskovalcev – obkrožen s svojimi neposrednimi predhodniki, modeli Land Cruiser 150, 120, 90 in 70. Razstavno vozilo je bila različica opreme “First Edition” z ikoničnimi okroglimi žarometi, ki bo na voljo ob začetku prodaje novega Land Cruiserja 2024 in bo omejena na 3.000 enot po vsej Evropi.

20. decembra je sledil začetek poti Toyote Land Cruiser tudi v Nemčiji, kajti novo generacijo legende s pogonom na vsa štiri kolesa so lahko ljubitelji rezervirali prek spleta in to od 21. decembra 2023 od 8.00 (po srednjeevropskem času). Kupci bodo tako lahko med prvimi prejeli novi model, ko bo debitiral v tretjem četrtletju leta 2024. Toyota bo novega Land Cruiserja sprva ponujala v dražjih različicah Tec Edition in Executive ter v omejeni različici First Edition, ki je na voljo le s spletno rezervacijo. Dodatne različice bodo predstavljene pozneje.

Nova Toyota Land Cruiser pa podira rekorde še pred uradnim prihodom na trg. Potem ko so se v Nemčiji rezervacije za najnovejšo generacijo legende s štirikolesnim pogonom začele 21. decembra, ob 8.00, so jih morali pol ure pozneje zapreti, saj je bila izčrpana celotna kvota 1.000 vozil. Zainteresirani se lahko na Toyotini spletni strani vpišejo na čakalno listo in tako dobijo priložnost, da dobijo vozilo, ki še ni bilo vpoklicano. Dobave se bodo začele v tretjem četrtletju leta 2024.

Izvirnik novice

Novi modeli Land Cruiser, ki se bodo prodajali v Evropi, so zelo podobni tistim, ki bodo na voljo v ZDA. Zato je zmogljiv terenec s štirikolesnim pogonom po vzoru večjega modela Land Cruiser 300 zasnovan na Toyotini platformi GA-F. Pri Toyoti poudarjajo, da je novi okvir za 50 odstotkov bolj tog od okvirja modela prejšnje generacije, kar v povezavi z novo platformo zagotavlja boljše terenske zmogljivosti in boljšo vodljivost na cesti.

Novi Land Cruiser se ponaša tudi s številnimi drugimi funkcijami. Denimo z električnim servo volanom, ki zmanjšuje povratni sunek na neravnih površinah, hkrati pa zagotavlja bolj gladek in neposreden občutek krmiljenja. Ta sistem je Toyoti omogočil tudi implementacijo sistema Land Tracing Assist v paket aktivne varnosti in pomoči vozniku Safety Sense.

Čeprav Toyota še ni objavila podrobnosti o pogonskih sklopih za posamezne trge, na katerih se bo prodajal novi Land Cruiser, so iz družbe sporočili, da se bo v zahodni Evropi začel prodajati z 2,8-litrskim turbodizelskim motorjem. Ta motor proizvede 147 kW (201 KM) in je povezan z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom Direct Shift. Čeprav se 201 konjska moč morda ne zdi veliko za tako veliko vozilo, je Toyota potrdila, da lahko novi Land Cruiser vleče do 3.500 kg. Poleg tega je podjetje razkrilo, da se bo v začetku leta 2025 ponudbi pridružil elektrificiran pogonski sklop, ki bo kombiniral dizelski motor z 48-voltnim blagim hibridnim sistemom.

Po besedah družbe Toyota ima novi Land Cruiser tudi odklopljiv sprednji prečni stabilizator, ki je prva tovrstna rešitev na trgu in naj bi še izboljšala njegove terenske lastnosti. Različne nadgradnje sta doživela tudi sistema Multi-Terrain Monitor in Multi-Terrain Select.

Oblikovno bosta na voljo dve različni različici Land Cruiserja z različnima sprednjima maskama. Tako kot v ZDA bo imela ena preprostejše okrogle žaromete, druga pa bolj oglate žaromete, nameščene vodoravno. Za razliko od ZDA pa model z okroglimi LED-žarometi ne bo vstopni model, temveč se bo prodajal izključno kot različica “First Edition”. Izdelanih bo le 3.000 primerkov modela Land Cruiser First Edition, predprodaja pa se bo začela oktobra.

Galerija: Toyota Land Cruiser

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Naprodaj je Mercedes SLR Roadster z motivom Ronalda McDonalda

Porsche praznuje prvi 911 Turbo v zgodovini s posebnim modelom