in ,

Čipi podjetja Nvidia bodo poganjali številne nove kitajske avtomobile

Znamke avtomobilov, kot so Xiaomi, Li Auto, Zeekr in Great Wall, bodo uporabljale računalniške sisteme omenjenega proizvajalca čipov.

Nvidia bo povečala svojo prisotnost v avtomobilski industriji in potrdila, da bodo štirje kitajski proizvajalci električnih vozil uporabljali njeno tehnologijo za sisteme samodejne vožnje.

Med udeležbo na sejmu CES v Las Vegasu je velikan na področju čipov razkril, da bodo Li Auto, Great Wall Motor, Zeekr in Xiaomi uporabljali njegovo tehnologijo DRIVE za svoje samovozeče sisteme. Izrecno so navedli, da bo podjetje Li Auto uporabljalo osrednji avtomobilski računalnik DRIVE Thor, podjetja Great Wall Motor, Zeekr in Xiaomi pa so se odločila za uporabo platforme DRIVE Orin.

To še zdaleč niso edine znamke, ki so bile prisotne na sejmu CES in uporabljajo vodilne avtomobilske tehnologije družbe Nvidia. Na primer, konceptni razred CLA družbe Mercedes-Benz, ki je na dogodku doživel ameriško premiero, za svoje funkcije samodejne vožnje prav tako uporablja sistem DRIVE Orin. Nemški proizvajalec avtomobilov uporablja tudi platformo Nvidia Omniverse za upravljanje digitalnega dvojčka svojih proizvodnih in montažnih obratov.

Poleg tega je v modelu Polestar 3, ki je trenutno na ogled na sejmu CES, uporabljen osrednji računalnik DRIVE Orin, podobno opremo pa uporablja tudi najnovejša generacija robotskega taksija podjetja Zoox. Tudi Lenovo uporablja Nvidiino tehnologijo v svoji novi osrednji računalniški enoti XH1 za napredne sisteme za pomoč voznikom.

Med novimi vozili, ki uporabljajo tehnologije družbe Nvidia, je Xiaomi SU7 eno najbolj zanimivih. Konec decembra je bilo predstavljeno kot prvo električno vozilo proizvajalca pametnih telefonov in na papirju se zdi precej privlačno vozilo. Je nekoliko večje od Teslinega modela S in Porschejevega Taycana, njegova osnova pa je platforma, ki ponuja 400-voltne in 800-voltne visokonapetostne električne sisteme. Vodilni model z dvema elektromotorjema razvije 664 KM in lahko pospeši do hitrosti 100 km/h v 2,78 sekunde ter doseže najvišjo hitrost 265 km/h. Pri Xiaomiju so pred kratkim predstavili, kako lahko njegovi sistemi za samodejno vožnjo sami parkirajo avtomobil.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Turška znamka Togg želi od leta 2025 izdelovati električno limuzino T10F, predstavljeno na CES

Microsoftova umetna inteligenca je pomagala najti obetaven nov material za baterije s 70 % manj litija