in ,

Mini Clubman se poslavlja

Mini je od leta 2007 izdelal več kot 1,1 milijona Clubmanov. Sedaj pa ga bodo prenehali izdelovati.

Modela Mini Clubman ni več, postal bo zgodovina. Zadnji primerek je zapeljal s proizvodne linije v avtomobilski tovarni v Oxfordu v Združenem kraljestvu, saj si podjetje prizadeva prenoviti svojo paleto za elektrificirano prihodnost.

Mini je aprila lani predstavil model Clubman Final Edition, septembra pa napovedal, da ne namerava predstaviti nove generacije avtomobila. Ko bo podjetje preoblikovalo svoj portfelj, bo Countryman de facto nadomestil Clubmana, ki je zaradi svoje priljubljenosti preživel izločanje. Novi Aceman se bo uvrstil pod Countrymana in dopolnil ponudbo. Stefanie Wurst, vodja znamke Mini, je lani ugotovila, da je podjetje prodalo dvakrat več modelov Countryman kot Clubman, zaradi česar se je bilo lažje odločiti, katerega obdržati v ponudbi.

Slovo Minija Clubman z modelom Final Edition

Sodobni Mini Clubman je prišel leta 2007 kot naslednik izvirnika iz leta 1969, ki je bil v proizvodnji do začetka osemdesetih let prejšnjega stoletja. Novi Clubman je leta 2013 pripomogel k nastanku modela Mini Clubvan. To bi bil tudi prvi model znamke s pogonom na vsa štiri kolesa, saj je bil leta 2016 predstavljen Clubman All-4. Mini je od leta 2007 izdelal več kot 1,1 milijona Clubmanov.

Čeprav Clubmana ne izdelujejo več, se je Mini od njega poslovil s serijo Final Edition, ki je omejena na 1.969 primerkov po vsem svetu. Manj kot 100 jih je bilo namenjenih za ZDA. Model, ki je stal skoraj 50.000 dolarjev, je izstopal s svojo oblogo in poudarki Shimmer Copper, pod pokrovom pa je imel serijski 2,0-litrski štirivaljni motor s turbopolnilnikom, ki je imel 186 konjskih moči in 206 Nm navora.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Test hitrega polnjenja: Od sprinterja do počasnega sprehajalca

Don Yenko je izdelal le tri tovrstne Camare s turbinskim polnilnikom