in , ,

Hyundai in Iveco združila moči pri razvoju novega električnega gospodarskega vozila

Model, ki ga bodo izdelovali pri Hyundaiju, bo temeljil na globalni platformi eLCV.

Hyundai in Iveco skupaj pripravljata novo električno gospodarsko vozilo za Evropo. Podjetji nista razkrili podrobnosti, vendar sta potrdili, da bo model temeljil na Hyundaijevi globalni platformi eLCV in bo debitiral na transportnem salonu IAA v Hannovru v Nemčiji septembra letos.

Vozilo z oznako Iveco bo prvi izvozni model, ki bo uporabljal Hyundaijevo novo platformo, ki je bila izdelana posebej za “gospodarska vozila z največjo skupno maso od 2,5 tone do 3,5 tone”. Podjetji sta dodali, da bo Hyundai izdelal in dobavil kabino za podvozje, Iveco pa jo bo prilagodil in distribuiral.

Več informacij lahko pričakujemo v prihodnjih mesecih, vendar se zdi, da bo vozilo imelo nizko dno nakladalnega prostora, ki bo omogočalo boljše zmogljivosti za prevoz tovora. To ne pove kaj dosti, vendar bo Iveco s tem modelom še enkrat vstopil v živahen segment dostavnih vozil.

To ni prvo sodelovanje med Hyundaijem in Ivecom, saj sta že sodelovala pri razvoju gospodarskih vozil na vodikov pogon, kot sta eDaily FCEV in E-Way FCEV. Podjetji sta dodali, da ta novi sporazum ne pomeni le razširitve njunega partnerstva na širši nabor okolju prijaznih linij, temveč poudarja tudi skupno zavezo obeh podjetij, da “pospešita prehod na ogljično nevtralno mobilnost in transport.”

Hyundaijev Ken Ramírez se je pridružil temu mnenju, ko je dejal: “Verjamemo, da bo naša globalna platforma eLCV skupaj s strokovnim znanjem skupine Iveco na evropskem trgu predstavljala preobrazbeno silo na trgu lahkih gospodarskih vozil in prispevala k pospeševanju ogljično nevtralne prihodnosti v Evropi.”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pozabljene študije: Nissan Chapeau Concept (1989)

Ineos predstavlja električni terenec Fusilier