in ,

Za predelovalce pri Venuumu BMW XM ni dovolj ekstremen

Raperji naj raje odprejo svoje denarnice, saj jim bo ta komplet predelav za XM prišel še kako prav.

Evropsko podjetje, specializirano za izdelavo omejenih izdaj karoserijskih paketov, je predstavilo nov drzen paket, ki ga razvija za BMW XM in obljublja, da bo priključno hibridni SUV dvignil na še višjo raven dramatičnosti – kot da bi ta res potreboval dodatno pozornost.

Čeprav bi le malokdo trdil, da XM potrebuje kakršne koli vizualne izboljšave, da bi postal bolj drzen, to podjetja Venuum ni odvrnilo od tega, da bi SUV dvignilo na naslednjo raven. Čeprav je bil do zdaj objavljen le podroben video predogled v 3D, lahko že zdaj opazimo številne spremembe, ki bodo verjetno odmevale pri raperjih, oligarhih in premožnih poslovnežih, ki želijo dati svoj statement, kot se radi izrazijo v anglosaksonskem svetu.

Modifikacije paketa Rhino se začnejo na sprednjem delu, kjer je Venuum oblikoval novo masko z edinstvenim odbijačem, izrazitim črnim pragom in značilno masko hladilnika. SUV je dobil tudi razširjene kolesne oboke, edinstvene obrobe in stranske letve ter komplet naknadno prodanih platišč.

Pomembne spremembe so bile narejene tudi na zadku modela XM. Najbolj očiten je večji spojler, ki se razteza s strehe, in dva velika spojlerja, pritrjena na zadnja vrata. Venuum je za SUV zasnoval tudi drzen difuzor in dodal dva dodatna izpuha, kar pomeni, da ima zdaj šest izpušnih cevi. Na voljo je tudi po meri izdelan difuzor, ki dopolnjuje preostale nadgradnje.

Venuum ni razkril, koliko primerkov nadgradnje bo izdelal, in jo označuje le kot “omejeno izdajo”. Ne glede na količino proizvodnje je jasno, da ta tuning paket ne bo poceni. Vendar pa glede na to, da se cena običajnega modela XM v ZDA začne pri 160.000 dolarjih, sumimo, da ima večina lastnikov več kot dovolj finančnih sredstev, da si lahko privoščijo poseben bodykit, če to želijo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Toyota GR Yaris s predelavami vrednimi več kot 150.000 evrov

Pozabljene študije: Nissan Chapeau Concept (1989)