in , ,

BMW i5/5: Različici z dolgo medosno razdaljo za kitajski trg

Bavarski proizvajalec med drugim tam ponuja limuzino 525Li.

Po svoji premieri na sejmu Auto Guangzhou 2023 se na kitajskih cestah pojavljata nova BMW serije 5 Sedan in novi BMW i5, ki sta bila razvita izključno za Kitajsko in izdelana na Kitajskem. Nova izdaja najuspešnejše poslovne limuzine na svetu je na Kitajskem prvič na voljo tudi z zelo učinkovitimi motorji z notranjim izgorevanjem in popolnoma električnim pogonom.

Modeli, ki so posebej prilagojeni posebnim zahtevam kitajskih ciljnih skupin, imajo podaljšano medosno razdaljo in neodvisna razmerja v primerjavi z različicami, ki so na voljo po vsem svetu, ter za trg značilno opremo in digitalne storitve. Izdelujejo jih izključno za kitajski trg v tovarni Dadong skupnega podjetja BMW Brilliance Automotive Ltd. v Shenyangu. Od začetka lokalne proizvodnje leta 2003 so na Kitajskem prodali že približno dva milijona vozil BMW serije 5 Sedan. Nova izdaja in novi i5 za Kitajsko temeljita na osmi generaciji modelne serije. Pogonska ponudba novega BMW serije 5 Sedan za Kitajsko je zanimiva. Vključuje štirivaljne bencinske motorje z 48-voltno milo hibridno tehnologijo in močjo 140 kW (190 KM) za novi BMW 525Li Sedan in 190 kW (258 KM) za novi 530Li Sedan.

Popolnoma električni pogonski sistem novega BMW i5 eDrive35L Sedan proizvede največjo moč 210 kW (286 KM). Poleg tega je model BMW i5 M60 xDrive Sedan, izdelan za svetovni trg, na voljo tudi na Kitajskem. Njegov pogonski sistem je sestavljen iz enega elektromotorja na sprednji in enega na zadnji osi, ki v športnem načinu skupaj ustvarita največjo moč 442 kW (601 KM). Za vse različice modela, izdelane izključno za kitajski avtomobilski trg, sta na voljo dva paketa opreme. Športni paket M poudarja dinamični značaj limuzine z edinstvenimi oblikovnimi elementi. Ta vključuje M-specifične različice sprednjih dovodov zraka, stranskih pragov in zadnjega predpasnika ter 19-palčna M platišča iz lahke zlitine.

Na voljo je tudi oprema Luxury Line, ki naj bi poudarila visokokakovostni in elegantni značaj vozil, med drugim z 19-palčnimi litimi platišči v dvobarvnem dizajnu in notranjimi oblogami v fini lesni obdelavi pepelnato sivo-modre barve s srebrnimi poudarki. Individualni proporci novega BMW serije 5 Sedan in novega BMW i5 za Kitajsko se ne odražajo le v podaljšani medosni razdalji, temveč tudi v strešni liniji, ki se še posebej nežno preliva v zadek. Tržno specifična zunanja barva in oblikovni poudarki v zlati barvi za zunanjost so posebej prilagojeni slogovnim preferencam kitajskih kupcev v premijskem segmentu.

Poseben detajl samo za kitajski trg – da se vidi, kateri je to model….

Druga ekskluzivna podrobnost je osvetljen kitajski znak za številko 5 v območju Hofmeistrovega ovinka na stebričku C. V novem BMW i5 oddaja modre svetlobne signale, ki med polnjenjem visokonapetostne baterije diskretno in z nizko frekvenco utripajo. V zadnjem delu novega BMW serije 5 Sedan in novega i5 za Kitajsko za potovalno udobje skrbijo sedeži, prilagojeni posameznim modelom, in zaslon BMW Theatre Screen. Poleg tega k razkošnemu ambientu prispevajo tudi polica za brezžično polnjenje ustreznih pametnih telefonov v zadnjem delu in za trg specifične digitalne storitve za infozabavni sistem in spletno komunikacijo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fiat 850: Mali kultni italijanski model je dopolnil 60 let

Ta render Mitsubishija Lancer Evo izpolnjuje vse zahteve za naslednika