in , ,

Ta render Mitsubishija Lancer Evo izpolnjuje vse zahteve za naslednika

Oblika avtomobila je očitno podobna modelu Evo X, a hkrati veliko bolj agresivna in moderna.

Avtomobilski svet se je v zadnjem desetletju poslovil od številnih izjemnih avtomobilov, vendar se nam zdi, da je izguba modela Mitsubishi Lancer Evolution še posebej boleča.

Mitsubishi je leta 2016 končal proizvodnjo svoje zmogljive limuzine, ki je bila namenjena rallyju, potem ko jo je izdeloval v desetih generacijah. Zaradi njegove odsotnosti je Subaru WRX ostal brez tradicionalnega tekmeca, in če bo Mitsubishi kdaj oživil kakšen starejši model, upamo, da bo to prav Evo. Kako bi lahko bila takšna oživitev videti?

Da bi to ugotovil, je oblikovalec Hycade ustvaril svoj sanjski Lancer Evolution 11. generacije in rezultat je spektakularen. Oblika in zasnova avtomobila sta precej podobni modelu 10. generacije, znanemu kot Evo X. Vendar je Hycade ustvaril avtomobil, ki je veliko bolj zastrašujoč od vseh prejšnjih iteracij modela Evo, in če bi ga kdaj izdelali, bi bil med navdušenci nedvomno zelo priljubljen.

Sprednji del vozila ima široko črno masko hladilnika, ki jo dopolnjujeta kotna odprtina za dovod zraka in izrazit prag. V oči bode tudi par ostrih LED-žarometov in velike odprtine za zrak na maski motorja.

Ob pogledu na vozilo s strani je nemogoče, da ne bi opazili razširjenih sprednjih in zadnjih kolesnih lokov, ki dajejo vozilu drzno držo. Na odbijačih so tudi izrazite aerodinamične razširitve in komplet črnih platišč. Zadnji del vozila zaradi masivnega zadnjega krilca in velikega difuzorja kar kriči po imenu Evo.

Čeprav je avtomobil osupljiv, je zelo malo verjetno, da bo Lancer Evo ponovno oživljen. Mitsubishi se trenutno osredotoča na elektrifikacijo svoje linije križancev in SUV-jev ter kaže zelo malo zanimanja za proizvodnjo kakršnih koli zmogljivih modelov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

BMW i5/5: Različici z dolgo medosno razdaljo za kitajski trg

Novi Renault 5 dokazuje, da je veliko dobrega lahko tudi v majhnem paketu