in ,

Dodge ne načrtuje novega Challengerja

Dvovratni Charger Daytona, ki je prav tako električni, bo zasedel njegovo mesto in se v Evropi spremeni v novo Alfo Giulia.

Ime Challenger je del programa Dodge od leta 1969. Takratni muscle car je postal legendaren tudi pri nas zaradi filma “Vanishing Point” z Barryjem Newmanom v vlogi omamljenega voznika Challengerja R/T.

Zadnja tretja generacija modela je bila predstavljena leta 2008 in je v modelno paleto uvedla zmogljive različice, kot so Scat Pack, Hellcat, Redeye in številne druge. Zdaj, po 16 letih, Challenger ne bo več obstajal – vsaj njegovo ime ne.

Dodge Challenger, ki se umika

S predstavitvijo novega modela Charger Daytona, Dodge v bližnji prihodnosti ne bo več nosil imena Challenger. Tiskovni predstavnik podjetja Dodge je v nekem intervjuju povedal, da “v tem trenutku ni načrtov za prihodnost Challengerja“. Čeprav je to morda razočaranje za ljubitelje, ki hrepenijo po novem Challengerju, bo Charger EV tehnično prevzel mesto ukinjenega mišičnjaka.

Mesto Challengerja bo zavzel model Charge, ki je bil nedano predstavljen v električni različici

Charger je na voljo kot dvo- in štirivratni model, pri čemer so ohranjene klasične možnosti opreme, kot sta R/T in Scat Pack. Pri slednjem je kot opcija na voljo paket Track Pack. Kar zadeva velikost, je novi Charger Daytona Coupé večji od modela Challenger, ki ga nadomešča, saj ima medosno razdaljo 3,07 metra in skupno dolžino 5,24 metra, medtem ko ima Challenger medosno razdaljo 2,95 metra in skupno dolžino 5,03 metra. Poleg tega je za 22 cm širši od Challengerja: 2,14 metra v primerjavi z 1,92 metra.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Mercedes 300 TE 6.0 AMG Mallet iz leta 1988, ki je bil pred svojim časom in konkurenco, je zdaj lahko vaš

Brabus Rocket 1000 na osnovi vozila Mercedes-AMG GT 63 S E Performance