in , ,

Audi A3 allstreet ima 30 milimetrov večjo oddaljenost od tal

Si želite majhnega križanca na osnovi modela A3 Sportback? Audi ima za vas ustrezno rešitev.

Audi je prenovil družino A3. Zaenkrat še dobro.  O prenovi “normalnega” A3 smo že poročali, sedaj pa lahko izveste več o dejanski novosti – križancu Audi A3 allstreet.

Audi A3 allstreet se že na prvi pogled razlikuje od drugih izvedenk družine A3. Kot križanec v premium kompaktnem razredu ima popolnoma neodvisen videz. Cilj je bil s posebnimi oblikovnimi elementi še bolj poudariti večjo oddaljenost od tal,” je povedal Stephan Fahr-Becker, vodja ekipe za oblikovanje zunanjosti Audi AG.

To je med drugim doseženo z navpičnim poudarjanjem mat črno pobarvane rešetke hladilnika z enim okvirjem. Ta je prav tako višja kot pri običajnem A3 Sportback in naj bi crossover približala modelom Q. Tri za vse ceste značilne letve spredaj in zadaj prav tako poudarjajo terenski značaj. Spredaj so vgrajene v rob spojlerja, ki namiguje na zaščito pred podvozjem, zadaj pa v difuzor kot del zadnjega odbijača. Pridružujejo se jim temno obarvani pragovi v spodnjem delu vrat. Na strehi vozila Audi je serijsko nameščena t.i. ograja.

Vzmetenje modela A3 allstreet je za 15 milimetrov višje od vzmetenja modela A3 Sportback s standardnim vzmetenjem. Skupaj z večjim premerom pnevmatik to pomeni za 30 milimetrov večjo oddaljenost od tal. Široki profili kolesnih lokov poudarjajo tudi kolesne loke, v katere so serijsko vgrajena 17-palčna kolesa. Za oba modela pa so opcijsko na voljo tudi 18- in 19-palčna kolesa.

V resnici ni veliko konkurence za povečane kompaktne avtomobile. Kia ima model XCeed, vendar je to vse. Audi smo povprašali o namenu modela A3 allstreet. Odgovor je bil v grobem povzet: Želeli so nadaljevati uspeh modela A1 allstreet (prej A1 Citycarver) za razred višje, kupci so se lahko s to izpeljanko močneje razlikovali, poleg tega so ponudili “večje udobje v obliki višjega položaja sedenja, udobnega vstopa in boljše preglednosti v vseh smereh“. Težko je presoditi, ali je visoki A1 res uspešen, ostalo pa je seveda verodostojno.

Tako kot drugi modeli A3 bo tudi allstreet na voljo za naročilo od marca dalje, s proizvodne linije v Ingolstadtu pa bo zapeljal pozneje. Naročite ga lahko kot 35 TFSI z 1,5-litrskim motorjem z močjo 150 KM. S 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom, pozneje pa tudi s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom. Kot dizelski motor je na voljo 35 TDI, ki prav tako proizvede 150 KM in je lahko opremljen le s 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom S tronic. Različica s pogonom na vsa kolesa bo v kombinaciji z 2,0-litrskim bencinskim motorjem sledila leta 2025, cene pa se bodo začele pri 37.450 evrih. To je za 1.800 evrov več v primerjavi z modelom, ki ni crossover.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Hibridni Mercedes-AMG E53 je mišičnjak s 612 KM elektrificirane moči

Nova Alfa Romeo Giulia bo “bomba”, temeljila pa bo na platformi Charger EV