in ,

Niova blagovna znamka Onvo bo predstavljala protiutež Tesli

Nova znamka, prej znana pod imenom Alps, bo še letos predstavila konkurenčno vozilo za Teslin Model Y.

Kitajski proizvajalec avtomobilov Nio je razkril ime svoje prihajajoče znamke: Onvo. Ta nova znamka, prej znana pod kodnim imenom Alps, bo predvidoma predstavljena maja. Prvo električno vozilo znamke Onvo, ki je umeščeno pod premijsko znamko Nio, bo namenjeno cenovno dostopnejšim možnostim in Teslinemu Modelu Y, saj bo ponujalo primerljiv paket po nižji ceni.

Novo ime je napovedal William Li, izvršni direktor družbe Nio, ki je razkril, da je bilo “skrbno” izbrano po procesu odločanja, ki je potekal v drugi polovici leta 2023. Li je Onvo opisal kot “blagovno znamko za množični trg” in pojasnil, da ni umeščena v segmente “nizkega in srednjega razreda”.

Prvi proizvodni model Onvo – trenutno znan kot L60 – naj bi se na kitajskem trgu začel prodajati leta 2024, pozneje pa znamka načrtuje širitev v Evropo.

Prototipe električnega križanca so med razvojnimi testiranji opazili z minimalno kamuflažo, ki je razkrivala podobno silhueto kot Tesla Model Y. Onvo naj bi uporabljal Niovo arhitekturo NT 3.0, ki podpira različne konfiguracije, vključno z baterijami s 60 kWh in 90 kWh, enim ali več elektromotorji ter tehnologijo zamenjave baterij.

Kljub dostopnejši ceni bo po trditvah podjetja Onvo njegovo električno vozilo v primerjavi s podobnim vozilom Tesla imelo hitrejše polnjenje in večje zaslone.

Po poročilih kitajskih medijev naj bi se cena modela Onvo L60 na domačem trgu začela pri približno 250.000 jenih (34.731 USD). Za primerjavo: cena vstopnega modela Tesla Model Y se po zadnjem znižanju cen na kitajskem trgu začne pri 258.900 jenih (35.968 dolarjev).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Trumpovo prvo opozorilo: 100-odstotna carina na kitajske avtomobile, izdelane v Mehiki

Zakaj je Mazda v Evropi zaščitila ime in logotip “6e”?