in ,

Prvi mož Bentleyja nenadoma odstopil

Adrian Hallmark je bil februarja 2018 imenovan za predsednika in izvršnega direktorja družbe Bentley. V času njegovega mandata se je prodaja te luksuzne britanske znamke občutno povečala, in sicer z 9.559 enot v prvem letu njegovega mandata na 15.174 avtomobilov leta 2022. Čeprav se je povpraševanje lani zmanjšalo, se je zdelo, da je na sedežu v Crewu vse v najlepšem redu. Vendar je glavni direktor nenadoma odstopil.

Bentley je danes izdal sporočilo za javnost, v katerem je sporočil, da Adrian Hallmark s takojšnjim učinkom zapušča skupino Volkswagen. Njegov naslednik bo objavljen “v doglednem času”. Po poročanju časopisa Financial Times dosedanji vodja Bentleyja menja blagovno znamko, hkrati pa ostaja v Združenem kraljestvu. Hallmark naj bi bil v naslednjih mesecih imenovan za generalnega direktorja Aston Martina. Zamenjal naj bi 78-letnega Amedea Felisa, ki naj bi se kmalu upokojil.

S tem bi Hallmark postal tretji izvršni direktor Aston Martina v štirih letih, glede na to, da je bil predhodnik Tobias Moers za najvišji položaj zaposlen leta 2020. Njegov odhod je presenečenje, saj je šele pred nekaj dnevi klepetal z novinarji, potem ko je Bentley objavil svoje letno poročilo. Za osvežitev naj povemo, da podjetje za leto dni prestavlja predstavitev svojega prvega električnega vozila, po novem naj bi ga na trg poslali leta 2026. Poleg tega je bil cilj, da bo do konca desetletja vozil izključno na električni pogon, prestavljen na leto 2033.

61-letni Hallmark je med letoma 1999 in 2005 delal tudi pri Bentleyju kot član upravnega odbora za prodajo in trženje. Naj vas spomnimo, da je britanski proizvajalec avtomobilov od leta 1998 član skupine Volkswagen, nato pa se je leta 2022 skupaj z Lamborghinijem preselil pod okrilje korporacije Audi Group.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Seres 5, 7 in 9: Luksuzni SUV-ji, ki bodo predstavljeni po vsem svetu

Nissan načrtuje 30 novih avtomobilov do leta 2027