in ,

Toyota Century SUV kabriolet je najbolj čudna stvar, ki jo boste videli

Ta zares nenavaden primerek služi kot paradno vozilo za sumo rokoborce.

Od leta 1967 Century pooseblja razkošje Made by Toyota. Avtomobil je celo nad Lexusom LS. Več kot 55 let je bilo ime Century povezano z maksimalno dostojanstveno limuzino. Lani je prišlo do velike preobrazbe, saj je bil prvič predstavljen model Century SUV. Novi model je na voljo v različnih konfiguracijah. Med njimi sta različica GRMN Performance in različica z zadnjimi drsnimi vrati. Toda najbolj divja različica je verjetno ta čudna ptica. Pozdravite Toyoto Century SUV Cabriolet.

Med svetovno premiero običajnega SUV Century septembra lani je bil že predstavljen napovednik. Zdaj je edinstveni kolos brez strehe postal resničnost. Izjemno: avtomobil ima še vedno štiri vrata. Tega ni mogoče najti pri drugih kabrioletih SUV, kot so VW T-Roc Cabrio, ki ga bodo kmalu ukinili, Range Rover Evoque Cabrio in celo večji (in posebej nenavaden) Nissan Murano CrossCabriolet. Pri odprti različici Century je bila odstranjena fiksna kovinska streha in stebrički C. Čeprav je zadnji del zelo podoben mehki strehi, ni fotografij z zaprto streho. Pravzaprav je bilo pričakovati, da bo Toyota to nenavadno vozilo pokazala na tokijskem avtomobilskem salonu 2024. Tam bi bilo v dobri družbi številnih uglašenih vozil in posebnih predelav. Vendar je bila premiera organizirana na drugi japonski lokaciji.

Toyota in lokalno združenje Sumo sta organizirala poseben dogodek za model Century SUV Cabriolet. Sumo? Da, prav ste prebrali. Odprto bojno ladjo bo japonsko združenje Sumo, ki bo prihodnje leto praznovalo 100-letnico delovanja, v prihodnje uporabljalo kot vozilo za parade. Prvotni načrt je bil uporabiti Toyoto Crown, vendar je član odbora Sho Miyagino vprašal, ali je mogoče uporabiti Toyotinega vrhunskega paradnega konja. Toyota je že izjavila, da bo novi Century SUV Cabrio služil kot vzorec za zelo solventne kupce. V smislu, da bo na podlagi velikega SUV-ja mogoče naročiti popolnoma prilagojene unikate. In da, kabriolet je ena od možnih predelav.

Ni znano, koliko bo stala zabava in koliko denarja za sumo je pogoltnil ta ognjeviti primerek. A zagotovo ni bilo poceni. Že osnovni model Century SUV stane 25 milijonov jenov. To je približno 157.000 evrov. Tako je vozilo bistveno dražje od legendarne limuzine Century, ki je na voljo od 126.000 evrov. In stane približno petkrat več kot najcenejši Land Cruiser 300.  

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pozabljene študije: Rinspeed Aliporta

To avtonomno vozilo je videti kot Terminator, a dejansko odpravlja luknje na cesti