in ,

Suzuki Vitara deležna še ene rahle prenove in nov informacijsko-zabavni sistem

Pri Suzukiju so se odločili, da bodo desetletje star model na trgu obdržali še nekaj let.

Suzuki je na evropskem trgu predstavil še eno prenovo modela Vitara, ki je prinesla prenovljeno podobo in nov informacijsko-zabavni sistem ter rahlo izboljšano varnostno opremo. Mehanskih sprememb tokrat ni, hibridni in blagohibridni pogonski sklop pa sta prenesena iz odhajajočega modela.

Četrta generacija Suzukija Vitara je že desetletje star model, saj je bil predstavljen leta 2014. Model je leta 2018 doživel prvo prenovo, ki ji je leta 2020 sledila uvedba blagohibridne tehnologije, leta 2022 pa možnost popolnoma hibridnega pogonskega sklopa. Najnovejša posodobitev za leto 2024 je osredotočena na osvežitev zunanjosti in izboljšanje tehnologije v kabini. Suzuki upa, da bodo te posodobitve ohranile Vitaro aktualno v precej konkurenčnem segmentu subkompaktnih SUV-jev vsaj še nekaj let.

Prenovljena Suzuki Vitara je takoj prepoznavna, vendar podrobnejši pogled razkrije nekaj vizualnih posodobitev. Prenovljeni sprednji odbijač je videti čistejši zaradi vitkejših luči ob straneh in opuščenih meglenk. Pridobil je tudi posodobljeno masko hladilnika in večji osrednji dovodni kanal s črno dodelanim obodom, ki spominja na bull bar.

Profil je od leta 2014 ostal večinoma nespremenjen. Suzukijevi oblikovalci so dodali nov komplet “aerodinamično oblikovanih” litih platišč in dve novi barvni možnosti v razpoložljivi paleti – Titan Dark Gray Pearl Metallic in Sphere Blue Pearl v kombinaciji s streho Cosmic Black Pearl Metallic.

Notranjost se je pred nekaj leti začela starati in je bila videti, kot da bi bila iz 90. let prejšnjega stoletja. Medtem ko je stara dobra analogna instrumentna plošča ostala, je Suzuki dodal nov infozabavni sistem z 9-palčnim zaslonom na dotik. Sistem podpira povezave USB, Bluetooth in Wi-Fi ter je združljiv s sistemoma Apple CarPlay in Android Auto. Dodan je tudi oddaljen dostop do nekaterih funkcij vozila prek lastnikovega pametnega telefona.

Tako kot večina Suzukijevih modelov v Evropi je bila tudi Vitara že opremljena z obsežnim naborom sistemov ADAS, posodobljena različica pa ima nove in izboljšane sisteme. Natančneje, subkompaktni SUV je zdaj opremljen s sistemom za podporo zaviranju Dual Sensor Brake Support II, sistemom za nadzor psihofizičnega stanja voznika, prilagodljivim tempomatom, sistemom za prepoznavanje prometnih znakov in asistenco za ohranjanje voznega pasu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Lamborghini Huracán STJ: Slovo V10 motorja z naravnim polnjenjem

Po petnajstih letih je Toyota predstavila novo generacijo modela 4Runner