in , ,

Mazda bo svojo SUV-jevsko admiralsko ladjo po imenu CX-80 predstavila 18. aprila

SUV bo na voljo v šest- in sedemsedežni konfiguraciji in bo dolg skoraj 5 metrov.

Mazda je danes pokazala prve slike svojega novega paradnega konja med SUV-ji, modela CX-80, ki bo kmalu na voljo tudi v Evropi. CX-80 je zasnovan kot prostorna in udobna možnost za družine in kupce, ki iščejo luksuzno izkušnjo vožnje.

Na podlagi slik bo CX-80 imel eleganten in sodoben dizajn, ki spominja na ostale modele Mazde. Velika maska in ozke luči zagotavljajo športen videz, medtem ko prostorna kabina in visoko sedenje ponujata udobje in preglednost.

Mazda je potrdila, da bo CX-80 daljši in višji od CX-60, saj bo meril skoraj 5.000 mm v dolžino v primerjavi s 4.745 mm manjšega modela. Njegova medosna razdalja bo presegla 3.000 mm in bo “bistveno daljša” od 2.870 mm pri modelu CX-60. Kljub temu bo verjetno krajša od 3.119 mm severnoameriških modelov CX-70 in CX-90.

CX-80 bo na voljo v šest- in sedemsedežni konfiguraciji, s prostornim prtljažnikom za prtljago vseh potnikov. Za pogon bo poskrbel izbor bencinskih in dizelskih motorjev, na voljo pa bo tudi možnost štirikolesnega pogona.

V notranjosti Mazde CX-80 bodo tri vrste sedežev. Odvisno od različice bo sprejela šest ali sedem potnikov, pri čemer bosta v drugi vrsti na voljo dva ločena sedeža in sredinska konzola. V vsakem primeru se lahko oba sedeža v tretji vrsti zložita v ravno lego, s čimer nastane večji prtljažnik.

Mazda bo o podrobnostih o modelu CX-80, vključno s cenami in specifikacijami, razkrila več na uradni predstavitvi 18. aprila.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

2025 BMW X3: Prvi uradni pogled

Dodge je kot po čudežu letos prodal popolnoma novi primerek Viperja