in , ,

Shelbyjev novi Super Snake je Mustang s 830 KM

Najbolj ekstremni Mustang doslej je zmogljivejši od modela GT500. Izdelanih bo 250 enot.

Shelby American pokaže svoj prvi poseg na sedanji platformi S650 za Mustanga. Pozdravite model 2024 Super Snake, ki ima na krovu cel arzenal zmogljivostnih nadgradenj. Med njimi je tudi 8-valjni motor V8 z 830 konjskimi močmi.

Shelby Super Snake smo razvili s ciljem, da bi postal vrhunec naših zmogljivih avtomobilov, ki temeljijo na Fordovem vrhunskem športnem avtomobilu Mustang,” je povedal Joe Conway, izvršni direktor družbe Shelby American. “Sledi viziji Carrolla Shelbyja, da vsaka generacija avtomobila izboljša njegovo vrsto. S sodelovanjem s Ford Motor Company, Whipplom in drugimi vrhunskimi podjetji je naša ekipa v Las Vegasu ustvarila najboljši Shelby Super Snake doslej.

Super Snake 2024 je na voljo z dvema različicama motorjev: osnovna različica je znan 5,0-litrski motor Coyote V8 s 480 KM. Če ga želite zares razburkati, izberite različico z Whipplovim polnilnikom. Ta doseže 830 KM. Ne glede na pogonski agregat Shelby Super Snakeu privošči novo podvozje, s katerim naj bi avtomobil “ostreje zavijal“, izpušni sistem Borla, zmogljivejše zavore in boljše hlajenje za “izkoriščanje potenciala pogonskega sklopa“. Tisti, ki se odločijo za šeststopenjski ročni menjalnik, dobijo tudi krajši hod menjalnika in enodelno pogonsko gred.

Eden od vrhuncev so zagotovo 20-palčna kovana magnezijeva platišča, ki v primerjavi s standardnim Mustangom prihranijo po štiri kilograme. Drugi ukrepi lahke konstrukcije vključujejo aluminijast pokrov motorja ter odbijače, rešetko hladilnika, stranska krila in difuzor iz ogljikovih vlaken. Široka karoserija je prav tako izdelana iz ogljikovih vlaken. Fastback je opremljen tudi z uradnim zadnjim krilom iz ogljikovih vlaken. Kabriolet ima veliko bolj subtilno oblikovan račji rep.

V notranjosti je več podrobnosti, značilnih za Shelbyja, vključno z vezenimi sedeži, vezenimi talnimi preprogami, pragovi vrat Super Snake in oštevilčeno oznako na armaturni plošči. Tudi ročni menjalnik je opremljen z ročico menjalnika z logotipom Shelby. Shelby American še ni objavil cene novega modela Super Snake, vendar pravi, da se bo proizvodnja začela poleti. Izdelali bodo 250 primerkov. Za večjo varnost je vključena 3-letna garancija s 36.000 prevoženimi kilometri. Originalna Fordova garancija za pogonski sklop ostaja nedotaknjena.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Smart #5 Concept: prve skice novega SUV-ja srednjega razreda

Dolgo ime, veliko moči: Mercedes-AMG GT 63 S E Performance