in , ,

Audi RS E-Tron GT Performance 2025 bo novi paradni konj

Pomislite na Porsche Taycan Turbo S, vendar ne tako hardcore.

Po premieri Porscheja Taycan 2025 je Audi predstavil svojo različico posodobljene električne limuzine. Podobno kot je zdaj na voljo Taycan Turbo GT, tudi štirje obroči zaključujejo delo na novem paradnem konju. Imenuje se RS E-Tron GT Performance, da bi odmeval na bencinske modele, kot sta različici RS6 in RS7 Performance.

Ne bo tako hardcore kot model iz Zuffenhausna, podobno kot trenutni RS E-Tron GT ni tako intenziven kot Taycan Turbo S. Kljub temu bo moč večja od 637 KM in 612 KM, ki jih ponuja odhajajoči model. Audi ostaja zadržan glede podrobnosti (navsezadnje gre za napovednik), vendar deli slike zakamufliranega avtomobila s keramičnimi zavorami, ki se skrivajo izza teh aerodinamičnih koles.

Prenovljena motorja spredaj in zadaj verjetno ne bosta dosegla 938 KM modela Taycan Turbo S, kaj šele 1.019 KM silovitega modela Turbo GT. Vemo pa, da so Audijevi inženirji spremenili ne le pogonski sklop, temveč tudi baterijski sklop za daljši doseg. Za primerjavo: novi Taycan z baterijo Performance Battery Plus ima 98,6 kWh uporabne energije, medtem ko ima osnovni model 83,6 kWh neto baterije.

Povečala se je tudi hitrost polnjenja, kar ni presenetljivo, saj najnovejši Taycan namesto 270 kW zdaj zmore 320 kW. Na drugih področjih je Audi razvil nov sistem vzmetenja s štirimi individualno aktivnimi dvovalentnimi blažilniki. Ta strojna oprema s hitrejšim odzivom bo prilagojena novemu modelu Porsche Panamera. Pri Audiju je vzmetenje v primerjavi z ostrejšim Taycanom uglašeno za večje udobje.

Audi namerava model 2025 E-Tron GT predstaviti še letos. Posodobitve bodo potekale v celotni ponudbi, saj bodo izboljšani tudi manjši modeli pod modeloma RS in RS Performance.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Tale izjemno redki Bentley Turbo R kombi je bil nekoč v lasti brunejskega sultana

Rezvani vam izdela neo-retro Porscheja 911 z do 750 “konji”