in , ,

Rezvani vam izdela neo-retro Porscheja 911 z do 750 “konji”

Rezvani Retro RR1 je na voljo v treh različicah, vse pa so izdelane na sodobni platformi 992.

Rezvani se podaja v svet Porschejev z retro motivi. Ne, ne morete kupiti superavtomobila v obliki modela 911 s čudnimi možnostmi, kot so dimna stekla ali razpršilci za solzivec. Lahko pa si omislite model 911 generacije 992, ki ga preoblečete z retro-tematskimi karoserijskimi elementi in nadgradite z zmogljivostnimi izboljšavami. Pozdravite Rezvani Retro RR1, ki je na voljo v treh različicah z močjo od 550 do 750 konjskih moči.

Ne glede na različico, ki jo izberete, vsi modeli RR1 dobijo novo karoserijo iz ogljikovih vlaken, ki se zgleduje po dirkalnikih 935 Kremer iz poznih 70. let prejšnjega stoletja, kar je razvidno iz nove sprednje maske. Rezvani pa ponuja zanimivo različico poševne maske z ozkimi pravokotnimi žarometi, ki nadomeščajo ikonične ovalne, ki so videti podobno kot pri modelu Taycan. Še bolj zadaj se razširjeni zadnji krilci zlijejo s fiksnim krilom, ki nam boža srce iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Kolesa v slogu turboventilatorjev zaključujejo paket, ki je v naših očeh videti prekleto dobro.

Rezvanijevi kupci lahko izbirajo med modeli 911 Carrera S, GT3 ali Turbo S. RR1 550 je vstopna točka, tako imenovana zato, ker ima 3,0-litrski motor Carrere s povečano močjo 550 KM za uporabo na stezi ali 520 KM na cesti. RR 565 je izdelan iz modela GT3 in ima neopredeljene izboljšave svojega 4,0-litrskega šestvaljnega motorja za 535 KM na cesti ali 565 KM na stezi. In potem je tu še RR1 750, ki ima – uganili ste – 750 KM v konfiguraciji za dirkališče. Ulične različice imajo na voljo le 715 KM, ki se prenašajo prek serijskega sistema za pogon na vsa kolesa.

Opcijske nadgradnje za vse različice vključujejo vzmetenje, zavore, kletko, dirkalne pasove in lahka polikarbonatna okna. Odločite se lahko tudi za retro barvo po meri za zunanjost, vendar se možnosti hitro povečajo. Če označite vsako okence, boste končni ceni dodali 25.450 dolarjev.

Rezvani navaja začetno ceno za RR1 pri 149.000 dolarjev. V to ceno seveda ni vključeno donorsko podvozje. Vsak primerek je narejen po naročilu, kupec pa mora priskrbeti avtomobil. Poleg tega podjetje pravi, da je to začetna cena, ki se bo zvišala po prvih petih naročilih. Skupna proizvodnja bo omejena na 50 enot, Rezvani pa že pripravlja predelave, katerih dobava je načrtovana še letos.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Audi RS E-Tron GT Performance 2025 bo novi paradni konj

Učenje driftanja se zdi zelo izpolnjujoče