in ,

AMB 001 Pro: Aston Martin v sodelovanju z Brough Superior

Ta izjemno redek superbike za dirkališče bo kmalu šel na dražbo.

Ime Aston Martin se v svetu motornih koles ne sliši pogosto. Toda britanski proizvajalec športnih avtomobilov se je nekoč povezal s podjetjem Brough Superior in s plodom svojega dela pritegnil veliko pozornosti. To sta bila modela AMB 001 in AMB 001 Pro. Eden od njiju bo zdaj na dražbi.

Morda je videti kot iz znanstvenofantastičnega filma, vendar gre za pravo motorno kolo. Omejen je na samo 100 primerkov. Da bi bil še bolj poseben, sta Aston in Brough predstavila model AMB 001 Pro. Superbike za dirkališče z noro zmogljivimi podatki. Prav tako omejen. Na 88 enot. In zdaj imate priložnost, da ga dobite v roke. Pogoj? V žepu morate imeti približno 230.000 evrov. Karoserija je izdelana iz karbona in pobarvana v barvi “Verdant Jade“. Ta brezhibni AMB 001 Pro je uvrščen na dražbo pri Iconic Auctioneers in bo predvidoma prodan 7. aprila 2024.

Vsak AMB 001 je bil skrbno ročno izdelan v proizvodnem obratu podjetja Brough Superior v Toulousu v Franciji. Proizvodnja vsakega motornega kolesa je trajala do dve leti, saj je bilo treba vsakega izdelati po strogih standardih. Visokozmogljivo superbike za dirkališče podpira lahek aluminijast okvir CNC. Njegovo srce je 997-kubični V-dvojni motor s turbinskim polnilnikom Garrett, ki doseže moč 225 KM.

Dirkaški bratranec na štirih kolesih v Formuli 1 – Foto: HB Press

Ta primerek je številka 8 od 88 izdelanih. Elementi iz mat ogljikovih vlaken s kontrastnimi poudarki v barvi “Photon Lime” zagotavljajo dirkaški kontrast in poskrbijo, da je motocikel prava paša za oči na vsakem srečanju. Ta motocikel je še bolj poseben, ker je prvi AMB 001 Pro, ki je bil uvožen v Združeno kraljestvo. Motor Aston Martin nima prevoženega niti kilometra, vendar prodajalec navaja, da je bil motor zagnan in da je v odličnem stanju. Škoda, da ni bil nikoli vozen. Toda zdaj imate priložnost, da to spremenite …  

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Peugeot 605: Klasika prihodnosti?

Maserati MC20 Cielo: Do 100 km/h v 2,8 sekunde po zaslugi sistema Novitec