in ,

Mitsubishi v tožbi za 6 milijonov dolarjev obtožen “sabotiranja” prodajnega salona

Družba Oakes Auto je leta 2023 po petih letih prekinila prodajno pogodbo z družbo Mitsubishi.

Trgovec iz Kansas Cityja v ameriški zvezni državi Kansas je v večmilijonski tožbi obtožil podjetje Mitsubishi Motors of North America, da je z lažnimi obljubami “slabo ravnalo s svojimi trgovci”.

V tožbi, ki jo je vložilo podjetje Oakes Auto, ki je bilo od leta 2018 Mitsubishijev prodajni salon, trdi, da ga je japonski proizvajalec avtomobilov prisilil v nakup “nerazumnega oglaševalskega zaslona”, da bi dobil dodeljena vozila. Prav tako trdi, da mu Mitsubishi redno ni zagotavljal zadostnega števila vozil in da je blagovna znamka prekinila dogovor, v skladu s katerim je trgovec prodal 64 vozil podružnici podjetja Enterprise, ki naj bi jih uporabljala za vozne parke podjetij Alamo, Enterprise in National.

Po poročanju časopisa Auto News naj bi Mitsubishi tudi sabotiral pogajanja o prodaji prodajnega salona predlaganemu kupcu. Družba Oakes Auto je junija 2023 od podjetja Mitsubishi prejela obvestilo o odpovedi pogodbe. Prodajalec pravi, da ne poskuša izpodbijati te odpovedi, in navaja, da “ne želi več poslovati z Mitsubishijem zaradi njegovih nepremišljenih dejanj, ki so jih sprejeli v slabi veri”.

Družba Oakes Auto trdi, da je v letu 2021 prodala 121 novih vozil Mitsubishi, s čimer je presegla minimalni cilj znamke glede odgovornosti pri prodaji, ki znaša 70 enot na leto. S svojim obsegom v decembru 2022 se je prav tako uvrstila v zgornjo polovico prodajnih salonov v okrožju. Prav tako trdi, da je imelo v prvem četrtletju leta 2023 odličen rezultat indeksa prodaje in zadovoljstva.

Kmalu po tem, ko je podjetje Oakes Auto prevzelo prodajno mesto, je Mitsubishi uvedel program vizualne identitete, ki je zahteval nadgradnjo objekta. V tožbi je še navedeno, da proizvajalec avtomobilov ni zagotovil sredstev, obljubljenih za “veliko otvoritev” trgovca. Skupina trgovcev, ki upravlja tudi prodajne salone Ford, Kia in Buick-GMC v Kansasu in Missouriju, zahteva več kot 2,4 milijona dolarjev zaradi kršitve fiduciarne dolžnosti in kršitve zakona o dnevu avtomobilskih trgovcev na sodišču.

Poleg tega trgovec zahteva približno 3,5 milijona dolarjev za blokado prodaje in skoraj 219.000 dolarjev zaradi Mitsubishijevega neizpolnjevanja finančnih obveznosti po prekinitvi pogodbe.

Mitsubishi je v začetku tega meseca na zveznem sodišču vložil predlog za zavrnitev treh od šestih zahtevkov v tožbi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fordov električni dirkalnik F-150 z 2,7 tone pritiska

Hyundaijev superšportnik na vodik s 765 KM prihaja leta 2026