in ,

Giannini Spettacolo je Abarth na dopingu, ki vas bo stal več kot 133.000 evrov

Spettacolo je z 247 KM močnejši od vseh Abarthovih serijskih modelov.

Abarth 595/695, ki temelji na Fiatu 500, je skorajda pripravljen na zaključek proizvodnje, vendar želi nov projekt neodvisnega italijanskega podjetja vdihniti novo življenje v to miniaturno kombilimuzino. Prihaja model Giannini Spettacolo, opremljen z ekstravagantnimi vizualnimi in mehanskimi izboljšavami, vse skupaj pa je zapakirano v skromno proizvodno serijo 200 enot. Vendar se pripravite na šok: cena znaša 133.000 EUR.

To je veliko denarja za avtomobil, ki je v osnovi mestni malček, ne glede na to, kako divje so spremembe. Govorimo o vrhunskih športnih avtomobilih ali celo o rabljenih superavtomobilih.

Giannini Automobili, italijanski tuner z začetki v letu 1917, si je do sredine osemdesetih let prejšnjega stoletja pridobil svoje izkušnje s popravljanjem in dirkanjem s Fiati. Sedaj se znamka vrača v okviru skupnega podjetja Impero s sedežem v Rimu in Groupo Maestri v Torinu. Podjetje Impero ima pravice do imena Giannini, Groupo Maestri pa skrbi za oblikovanje in proizvodnjo modela Spettacolo, ki poteka v nekdanji Pininfarinini tovarni v Torinu.

Spettacolo je vizualno videti kot kateri koli drug Abarth, a ima zaradi po meri izdelanih karoserijskih panelov agresivnejšo zunanjost. Spredaj ima prenovljen nos novo masko hladilnika, povečane dovodne odprtine in izrazit prag. Aluminijasta maska motorja se ponaša z zračniki v slogu F1 in integriranimi pokrovi žarometov, kar še dodatno prispeva k njegovemu prepoznavnemu videzu.

Profil je bil nadgrajen s širšimi blatniki, razširjenimi stranskimi pragovi in kompletom 18-palčnih pokrovov koles, izdelanih iz ogljikovih vlaken. Poleg tega se vrata odpirajo navzgor, kar kaže, da to ni običajen Fiat 500. Na zadku izstopajo stranske odprtine, ki spominjajo na Renault 5 Turbo, dopolnjujejo pa jih velik spojler in prilagojen zadnji odbijač z dvema izpušnima cevema, nameščenima nad difuzorjem.

Na uradni spletni strani modela Giannini Spettacolo je na voljo konfigurator, ki potencialnim kupcem omogoča prilagajanje zunanjosti. Poleg različnih barv je na voljo tudi vrsta izbirnih nalepk, ki “hot hatchu” dajejo dirkaško estetiko. V notranjosti je sedežna klop na zadnjih sedežih nadomeščena s parom lahkih sedežev iz ogljikovih vlaken.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Toyota pravi, da njeni novi motorji z notranjim izgorevanjem spreminjajo pravila igre

Volvo 240: Švedska legenda na kolesih