in ,

GM potrdil, da je bil oglas “Pontiac se vrača” v reviji Car & Driver potegavščina

Na zadnji strani je bila objavljena novica, da oživljena blagovna znamka predstavlja 667-konjski prisilno polnjen motor V8 s sumljivo enostavnim “hibridnim” pogonom.

V šestdesetih in sedemdesetih letih prejšnjega stoletja je revija Car and Driver razburkala veliko ljudi s članki o izvirnem reliju Cannonball Run od obale do obale (na naslovnici sta bila Porsche 911 in Pontiac Trans Am) in primerjavo med Ferrarijevim GTO in Pontiacovim istoimenskim modelom. In šestnajst let po ukinitvi znamke Pontiac ta še vedno sproža polemike na straneh C/D.

Polemika izhaja iz oglasa za Pontiac na notranji strani zadnje naslovnice najnovejše številke revije, ki napoveduje vrnitev znamke, ki jo je GM ukinil leta 2009. Pravimo “videti je pravo”, a bi morali biti zelo slabo vidni in premalo razgledani, da bi se to zdelo kaj drugega kot malo zabave. Vendar se zdi, da nekateri ljudje zadevo jemljejo resno.

“Oboževalci Pontiacov, minilo je čudnih 15 let, odkar smo odšli, kajne?” se sprašuje uvodno besedilo. “Ne moremo trditi, da je Pontiacova odsotnost vplivala na dogodke, ki smo jih vsi doživeli, pa vendarle, kaj pa če je… Kofein ni več v pijači Four Loko, zdaj je le še limonada? Vse na cesti je zdaj vse videti kot nekoč Aztek?”

“Potrebujete nas. Amerika nas potrebuje. Prihodnost nas potrebuje. Zato se Pontiac vrača.”

“Naš prvi model je hibrid. Presenečeni? Uporablja baterijo in elektromotor za zagon 667-konjskega prisilno polnjenega 372-inčnega [6,1 litra] motorja V8. In mislimo, da si ga boste želeli, saj kaj drugega bi lahko počeli? Novega Dodge Challengerja ne morete več kupiti.” nadaljujejo v oglasnem sporočilu.

Kljub temu da je “hibridni” del pogonskega sklopa očitno le navadna akumulatorska baterija in električni zaganjalnik ter kljub vidnemu opozorilu na dnu strani, ki se glasi “Ali vam je treba povedati, da je ta oglas parodija in da ga ne smete jemati resno? Naši odvetniki menijo, da vam moramo,” so na internetu ljudje, ki se ukvarjajo z avtomobili in res mislijo, da je v tem morda nekaj resnice. Veste, zakaj? Ker si želijo, da bi bilo res. Ali ni bilo življenje v starih časih veliko boljše?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ta super štirikolesnik oziroma Quad ima do 1.200 KM

AC Schnitzer izboljša trenutni BMW X5