in ,

Koncept Genesis X Gran Racer Vision GT v dirkaškem načinu s 1.540 KM

Če ste mislili, da koncept Genesis X Gran Berlinetta ne more biti bolj nor, si morate ogledati X Gran Racer.

Podjetje Genesis je predstavilo dirkalno različico čudovitega modela X Gran Berlinetta Concept iz lanskega leta, ki ima agresivnejšo aerodinamiko in znatno povečano moč. Okrepljeni hiperavtomobil, imenovan Genesis X Gran Racer Vision GT Concept, je kronski dragulj novoustanovljenega programa Magma te korejske znamke.

Novi koncept je debitiral na mednarodnem sejmu mobilnosti Busan 2024 kot četrti Genesis, razvit za serijo videoiger Gran Turismo. Ohranja elegantne proporce in izklesano karoserijo originalnega modela X Gran Berlinetta, čeprav ima večje aerodinamične komponente in dirkalna platišča.

Sprednji del se zdaj ponaša z izrazitejšim pragom in karbonskimi krilci. Blatniki so prezračevani, preoblikovana stranska krila pa vodijo do bistveno večjega difuzorja na zadku. Vse to dopolnjuje masivno zadnje krilo z osrednjim rebrom in vgrajenimi LED-diodami, ki daje videz, primeren za Le Mans.

Izpostavljeni deli iz ogljikovih vlaken ustvarjajo presenetljiv kontrast z odtenkom Magma, značilno barvo visokozmogljivih modelov Genesis. Nazadnje je tu še nov komplet platišč s sredinskim vpetjem in aerodinamičnimi diski spredaj, ovitimi v Michelinove pnevmatike.

Genesis X Gran Berlinetta je s kombinirano močjo 799 kW (1.086 KM) in 1.337 Nm iz elektrificiranega motorja V6 že dosegel raven zmogljivosti hiperavtomobila. Vendar to ni bilo dovolj za model Genesis X Gran Racer Vision GT, ki se ponaša s še bolj impresivno močjo 1.133 kW (1.561 KM) in 1.427 Nm navora.

Povečanje moči je omogočil izboljšan električni motor, ki zdaj proizvede 499 kW (679 KM), v primerjavi s 150 kW (204 KM) iz prejšnjega koncepta. Sredinsko nameščeni motor Lambda II V6 ohranja svojo moč 649 kW (882 KM), pri čemer mu pomaga električni kompresor.

Tako kot Genesis X Gran Berlinetta je bil tudi X Gran Racer ustvarjen zgolj kot oblikovalska študija. To pomeni, da ga boste lahko vozili le v videoigri Gran Turismo na konzoli PlayStation 5. Kljub temu se pričakuje, da bosta ta koncepta hiperavtomobilov vplivala na oblikovanje prihodnjih izdelkov Genesis in bi lahko v bližnji prihodnosti celo utrla pot novemu halo modelu znamke.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Land Rover Defender je pripravljen na offroad z orjaškimi odbijači in terenskimi pnevmatikami

BMW se bori za ustavitev prodaje ožganih avtomobilov z ladje Fremantle Highway