in , ,

Škoda Elroq je še en električni SUV na platformi MEB in ponuja tri različne pakete baterij

Novi Elroq se bo prodajal z več kot 560 km dosega v najbolje opremljeni različici.

To je doslej najboljši pogled na najnovejšo pridobitev v Škodini ponudbi električnih vozil. Novi model, imenovan Elroq, je kompaktni SUV in prva Škoda, ki je prevzela nov oblikovalski jezik znamke Modern Solid. Veliko tehnologije si deli z modelom Enyaq, prodaja pa naj bi se začela konec letošnjega leta.

Novo objavljene fotografije modela ga prikazujejo s kožno zeleno-črno kamuflažo in vsekakor je videti prepoznaven kot model znamke Škoda. Prednji del vključuje majhno spodnjo masko, medtem ko na sprednjem odbijaču najdemo oznako Škoda. Kamuflaža dobro skriva nekatere drobne podrobnosti, vendar lahko vidimo, da je maska vsekakor precej oglata in vključuje par ostrih žarometov.

Ob pogledu s strani izstopajo kratki sprednji in zadnji previsi, izrazita stranska linija in oblikovne črte, ki potekajo vzdolž dna vrat. Grafika flaminga na zadnjih steklih je zabavna, Škoda pa pravi, da so Elroqa opremili s kolesi, ki so bila “aerodinamično optimizirana”. Na voljo bodo v velikostih od 19 do 20 palcev in prispevajo k skupnemu koeficientu zračnega upora 0,26.

Model temelji na znani platformi MEB skupine VW, Škoda pa ga bo prodajala v različicah Elroq 50, 60, 85 in 85x. Osnovni model ima baterijo s 55 kWh in elektromotor s 168 KM (125 kW) na zadnji osi, medtem ko je Elroq 60 opremljen z večjo baterijo s 63 kWh in elektromotorjem z 201 KM (150 kW), prav tako na zadnjih kolesih. Obe različici bosta zmogli 160 km/h.

Pod kožo modelov 85 in 85x se skriva 82 kWh baterija. Standardni Elroq 85 združuje ta paket z zadnjim motorjem z močjo 282 KM (210 kW), medtem ko 85x dodaja majhen motor na sprednji osi, kar daje skupno 295 KM (220 kW). Škoda za obe različici obljublja doseg več kot 560 km.

Vsi avtomobili Elroq podpirajo hitro polnjenje z enosmernim tokom, čeprav samo modela 85 in 85x omogočata polnjenje z močjo 175 kW. Škoda pravi, da se lahko vsi modeli s polnilnico za enosmerni tok napolnijo od 10 do 80 % v manj kot 28 minutah. Vsi modeli se prek polnilnika za izmenični tok polnijo z močjo do 11 kW.

Škoda je novo električno vozilo opremila s sistemom za pomoč pri vožnji Travel Assist, sistemom za daljinsko parkiranje in do devetimi zračnimi blazinami. Medtem ko je bilo objavljenih več deset fotografij zunanjosti SUV-ja, posnetki notranjosti še niso bili objavljeni. Češki avtomobilski proizvajalec pravi, da bo v kabini veliko odlagalnih prostorov in 470 litrov prtljažnika oziroma 1.580 litrov z zloženimi zadnjimi sedeži. Elroq bo deloval tudi z aplikacijo MySkoda.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Mercedes spet porablja več denarja za motorje z notranjim zgorevanjem

Urban Bamboo Porsche 911 Turbo S izkazuje spoštovanje posebnemu modelu 959