in , ,

6 STVARI, ki ji lahko počnete v bližini RED BULL RINGA

Letošnji dvojni program Formule 1 pri naših severnih sosedih bo minil brez možnosti ogleda dirke na samem dirkališču

To pa seveda ni razlog, da ne bi kdaj obiskali znamenitosti doline reke Mure (Murtal) na avstrijskem Štajerskem. Počitniška regija Murau-Murtal namreč ponuja raznovrsten in malo drugačen oddih v osrčju narave. Predstavljamo vam nekaj zanimivih možnosti, ki jih ob obisku dirkališča Red Bull Ring, ponuja ta regija.

Adrenalinski park Oberwölz

Počutite se kot štajerski Tarzan – po jeklenici čez dolino potoka Wölzerbach. Obsežni adrenalinski park ima kar 10 različnih tras za hojo na višini. Otrokom do 14. leta starosti je plezanje dovoljeno le, če ga spremlja odrasla oseba, minimalna višina otroka je 120 cm.  

Vzpon na Grebenzen 1.892m

Grebenzen s svojimi alpskimi pašniki leži med krajema Neumarkt in St. Lambrecht. Ta apnenčasta gora prikazuje značilne kraške pojave, kot so vrtače, jame in veliki ponori. Ena od teh vrtač je Wilde Loch v bližini tretje planote Grebenzenhöhe.

S sedežnico na Kornock

S sedežnico za šest oseb se povzpnite na 2200 metrov, kjer boste lahko uživali v svežem zraku in neokrnjeni naravi. Poleg tega je gora Kornock dobra izhodiščna točka za pohode v biosferni park Krških Alp (nem. Nockberge) – do gore Rinsennock prispete v pičlih 20 minutah. Tako lahko iz prve roke izkusite čar Krških Alp.

Obisk muzeja Puch v Judenburgu

Muzej Puch, ki leži sredi zgodovinskega mestnega jedra mesteca Judenburg, predstavlja veliko dediščino našega rojaka Janeza Puha, s katero je postavljal mejnike v razvoju vozil. Legendarna kolesa, motorna kolesa in avtomobili obudijo spomine na svetovno znano znamko Puch, ki je bistveno doprinesla k motorizaciji avstrijskega prebivalstva.

Več kot 100 let so vozila Puch dosegali edinstvene rezultate na področju izdelave vozil. Ime Puch je vedno pomenilo najnovejšo tehnologijo, izkušnje in inovativne rešitve. Kljub temu, da znamka Puch danes ne obstaja več, živi naprej v idejah mnogih modernih avtomobilskih in motociklističnih znamk.

Obisk muzeja VW Käfermuseum v Gaalu

Muzej, posvečen legendarnemu Volkswagnovemu hrošču v Gaalu predstavlja celotno raznolikost tega kultnega vozila – s čudovitimi eksponati od samih začetkov vse do ponovnega rojstva legende.

Zbiranje, kupovanje in restavriranje je potekalo z veliko truda, vztrajnosti in natančnosti – vse s ciljem, da edinstvenost, ki jo izžareva legendarni avtomobil, ne bi zbledela. Trenutno si lahko ogledate približno 25 razstavnih eksponatov, med katerimi so tudi takšni, ki so edinstveni na vsem svetu.

Obisk turističnega rudnika Oberzeiring

Okoli rudarstva v Zeiringu se spleta veliko zgodb. Šlo naj bi za največji rudnik v vzhodnoalpskem prostoru. Pravijo, da so bili rudarji bogataši, in odkar so svoji domišljavosti pustili prosto pot, naj bi bil kraj zaklet.

Eno je gotovo – rudnik je poln obsežnih rovov, ki pripovedujejo fascinantno zgodbo. Zgodbo rudarjev, ki so v dimu in skorajda brez svetlobe kopali rudo. Zgodbo kovanih zeirinških pfenigov, ki so bili za srednjeveškega človeka »običajen denar«.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Proti rasizmu: MERCEDES razkril črno zunanjo podobo dirkalnika

HAMILTON: Formula 1 se mora vrniti v AFRIKO