in ,

Ker Bradley SMITH vozi za APRILIO, bo njegovo mesto v MotoE zasedel KORNFEIL

Ker bo Bradley Smith vozil prvo dirko MotoGP za Aprilio, je SIC-Racing na njegovo mesto v MotoE vpoklical Jakuba Kornfeila.

Dokler bo Andrea Iannone suspendiran zaradi dopinga, bo Bradley Smith drugi Apriliin dirkač na prihajajočih dirkah razreda MotoGP. Britanec bi letos sicer spet tekmoval v razredu MotoE. Lani je Smith v električni seriji postal viceprvak.

V skladu s športnimi predpisi v istem vikendu namreč ni dovoljeno tekmovati v MotoE in kateremkoli izmed razredov MotoGP, Moto3 in Moto2. Ekipa SIC Racing, ki se bo v prihodnji sezoni MotoE imenovala WithU Motorsport, je zato morala poiskati nadomestnega voznika.

Pri moštvu WithU Motorsport so iz upokojitve “potegnili” Jakuba Kornfeila.

Odločili so se za Jakuba Kornfeila. Izkušeni Čeh se je pravzaprav ponudil sam, pa čeprav je lansko zimo končal kariero po slabi sezoni z ekipo PrüstelGP. 27-letnik je leta 2015 in 2016 vozil za ekipo SIC-Team v razredu Moto3.

Kornfeil dobro pozna Johana Stigefelta in Razlana Razalija. Projekt ekipe v MotoE sicer nadzira Matteo Ballarin. Serija MotoE letos gostuje v okviru podpornega programa dirkaških vikendov MotoGP v Jerezu, Misanu in Le Mansu.

Skupaj je v letošnji sezoni načrtovanih sedem dirk za električne motocikle. V Jerezu bo Kornfeil moral takoj »skočiti v vodo«, saj bo pred tem na voljo imel le kratek testni dan. Med letoma 2009 in 2019 je Kornfeil odpeljal skupno 182 dirk v razredu 125ccm/Moto3. Enkrat je startal s pole positiona, petkrat pa končal na stopničkah.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

FORMULA 1 bo že leta 2023 dirkala izključno z E-gorivom

SERGEJ SIROTKIN v sezoni 2020 ostaja rezervni dirkač RENAULTA