in

TOTO WOLFF: MATTIA BINOTTO prodaja “Bullshit” zgodbo

Šef ekipe Ferrari je priznal, da so morali zaradi tehničnih direktiv predelati svoj motor. To pa je zelo razjezilo Tota Wolffa, ki meni, da je to nič drugega kot “Bullshit Story”.

Mattia Binotto je v petek na Hungaroringu poskrbel za pozornost, saj je šef ekipe Ferrari prvič javno priznal, da je morala njegova ekipa zaradi različnih tehničnih direktiv predelati svoj motor, ki je zaradi tega izgubil na zmogljivosti.

Tota Wolffa, šefa ekipe Mercedes, so te izjavi pošteno razjezile. “To ni nič drugega kot Bullshit Story! Tehnične direktive ja…Obstajajo jasna pravila za pogonske enote in v Austinu smo dobili pojasnila, kaj je dovoljeno in kar ne. To je bilo tudi nujno potrebno.” Toda zakaj se šef srebrnih puščic sploh jezi? “Ta pojasnila nikogar niso presenetila. Če si se držal pravil, je bilo tako ali tako jasno,” se huduje Wolff.  V čistopisu to pomeni: Wolff verjame, da si je Ferrari pravila razlagal tako, da motor ni več odgovarjal duhu pravilnika, vendar pa ga ni bilo mogoče uvrstiti med nelegalnega, vsaj dokler niso prišle tehnične direktive.

Wolff meni, da Binotto v pogledu manj zmogljivega motorja Ferrarija v letošnji sezoni prodaja zgodbo, ki je po mnenju Avstrijca eno samo sr**je.

Po drugi strani pa je Avstrijec hvaležen Ferrariju. “Ironija celotne zgodbe je ta, da nas je eden izmed tekmecev prisilil v absolutni novi nivo. Zaradi tega smo bili v lanskem letu skoraj na meji izgorelosti, ker smo morali razvijati, da bi bili konkurenčni na stezi.” In letošnja sezona to samo potrjuje. Mercedes je dobil obe uvodni dirki sezone, podobno superiornost pa kažejo tudi na Madžarskem. “V primerjavi z lanskim letom nam je letos uspelo doseči veliki napredek pri zmogljivosti. Ponavljam, zame je to zelo ironično.”                         

ANDREAS SEIDL opozarja pred COPY-PASTE prvenstvom Formule 1

VN MADŽARSKE, Dirka: Tretjo dirko sezone je prepričljivo dobil LEWIS HAMILTON