in ,

XIAOMI in LAMBORGHINI skupaj razvila električni gokart za 1.300 evrov

Kitajsko elektronsko podjetje Xiaomi je pravkar predstavilo nekaj, kar bi lahko zelo navdušilo ljubitelje dirkanja.

Poudarimo že na začetku, da ne gre za navaden gokart, saj so pri snovanju le-tega sodelovali z znamko športnih avtomobilov Lamborghini. Uradno se imenuje Xiaomi Ninebot GoKart Pro Lamborghini Edition in je odet v tradicionalni rumeni odtenek znamke iz Sant’Agate Bolognese, na njem pa ne manjka niti nalepk in značk tega renomiranega italijanskega proizvajalca avtomobilov.

Zasnovali so ga ob praznovanju desetletnice kitajskega tehnološkega podjetja in bo na voljo za preračunano nekaj manj kot 1.300 evrov. Temelji na že obstoječem modelu Ninebot GoKart Pro, poganja pa ga električna energija, ki jo gokart črpa iz 432 Wh zmogljive baterije, kar naj bi zadoščalo za 62 krogov na 400 metrov dolgi progi in s povprečno hitrostjo 40 km/h.

Xiaomi je električni kart opremil tudi s posebnimi pnevmatikami, ki naj bi olajšale driftanje. Še več, vgrajen ima tudi sistem zvočnikov, ki med vožnjo lahko ustvarijo zvočno kuliso, ki jo sicer doživijo vozniki Lamborghinijev, ko med vožnjo poslušajo rohnenje V10- ali V12-motorjev.

Kar zadeva gokart, je Xiaomijevo poustvarjanje dirkaške realnosti res impresivno. Spredaj ima gokart krilce, pri katerem so navdih črpali pri dirkalnikih Formule 1, na voljo je tudi ergonomski sedež. Še več, tudi volanski obroč je športno oglate zasnove, za celostno podobo pa skrbi še spojler na zadku. Prepričani smo, da bo tale malček našel veliko kupcev, čeprav še vedno ni jasno, ali ga bodo prodajali tudi zunaj Kitajske.

Gearbest Xiaomi Redmi 9C promotion

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

UMETNA INTELIGENCA za konstruiranje avtomobilov

BERNIE ECCLESTONE: Če je STROLL kršil pravila, mora plačati ceno