in ,

MotoE VN Emilia Romagna, 1. dirka: AEGERTER zmagal triler zanjega kroga

Vodilni v skupnem seštevku Dominque Aegerter je z zmago na prvi dirki še povečal svojo prednost v skupnem seštevku

Dramatična dirka se je odvijala od štarta do cilja. Prvi trije so namreč ciljno črto prečkali v desetinki sekunde. Švicar Aegerter je imel največ znanja ali sreče in je prečkal prvi ciljno črto. Aktualni svetovni prvak Matteo Ferrari, ki je dirko končal na drugem mestu, pa je bil zaradi preširoke vožnje v 16. ovinku dobil kazen enega mesta. Tako je na drugo stopničko napredoval Jordi Torres.

Ferrari je najbolje pričel dirko in povedel. V drugem krogu je tretji Aegerter, ujel drugega Torresa in ga tudi prehitel. V tretjem krogu se je zgodila prva večja drama. Eric Granado je v želji, da bi prehitel Mattio Casadeia v četrtem ovinku zaradi preširoke linije »pospravil sebe in Xavierja Simeona.

Zaradi nesreče je med prvimi tremi, ki so bili znotraj pol sekunde in četrtim in Casadeiem nastala večja razlika. Casadei do konca ni uspel približati in se boriti za stopničke. Ferrari, Torres in Aegeter so se borili prav do ciljne črte. V poskusu, da bi Aegerterja premagal je Ferrari v zadnjem krogu v 16. ovinku prečkal dovoljeno linijo in zapravil možnosti za zmago in zaradi kazni, mesta pribitka, tudi oddal še več točk v boju za ohranitev naslova prvaka.

Največji osmoljenec pa je bil je Lukas Tulovič, ki si je ob padcu zlomil kost v desni roki in še utrpel udarec v gleženj.

Zmagovalec prve dirke VN Emilie Romagne: Dominique Aegerter

Peti je cilj prečkal Tommaso Marcon. Za njim so se do desetega mesta zvrstili Niccolo Canepa, Alejandro Medina, Josh Hook, Xavi Cardelus in Alessandro Zaccone. Fantastična dirka MotoE je bila super uvod za nedeljsko dirko.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

BINOTTO: FERRARI bo porabil milijone za novi SIMULATOR

VN EMILIJE ROMANJE, dirka: Zmaga za Mavericka VIGNALESA, padec Pecca BAGNAIE