in

Sprint dirko Formule 2 PREKINILI po HUDEM trčenju AITKENA in GHIOTTA

Zaradi hudega trčenja med Jackom Aitkenom in Luco Ghiottom je bila sprint dirka Formule 2 prekinjena in zaključena po vsega sedmih krogih.

Nedeljska šprinterska dirka Formule 2 v Sočiju je bila po grozljivi nesreči v osmem krogu na koncu odpovedana. Jack Aitken (Campos) in Luca Ghiotto sta v hitrem zavoju št. 3 trčila med seboj in močno poškodovala varnostno ogrado. Oba voznika sta sicer iz dirkalnikov izstopila nepoškodovana, toda varnostna ograda je bila preveč poškodovana, da bi lahko nadaljevali z dirko.

Mick Schumacher (Prema) je bil v tistem trenutku na tretjem mestu in je s tem še povečal prednost v prvenstvu. Zaradi kratke dirkalne razdalje so bile podeljene le polovične točke. Zmaga je pripadla Kitajcu Guanyu Zhouju (Virtuosi) pred Nikito Mazepinom (Hitech) in že omenjenim Schumacherjem.

Guanyu Zhou je bil razglašen za zmagovalca, po tem, ko sta v osmem krogu trčila Jack Aitken in Luca Ghiotto.

Nemec je z dobrim startom prišel na četrto mesto in nato v tretjem krogu prehitel še Aitkena. Zdelo se je, da Britanec ne more slediti tempu vodilnih, nato pa ga je začel ogrožati še Ghiotto.

Italijan je v izhod iz drugega ovinka prišel vštric z Aitkenom in prišlo je do kontakta. Oba dirkalnika je katapultiralo v varnostno ogrado, tako da sta jo na delu tudi prebila. Ghiottov avto je celo zagorel in na koncu tudi pogorel, Aitkenov Campos pa je bil tudi le še razbitina. Na srečo sta oba dirkača dirkalnika zapustila nepoškodovana. Vodstvo dirke je takoj izobesilo rdečo zastavo in dirko prekinilo.

Mick Schumacher je še povečal prednost v skupnem seštevku. – Foto: HB Press

Ker je bila ograda praktično uničena, obnovitvena dela pa so organizatorjem vzela kar nekaj časa, do ponovnega starta ni prišlo. Za konec dirke so se šteli rezultati konec petega kroga, tako da sta Aitken in Ghiotto kljub nesreči dobila točke za četrto in peto mesto. Ostali dobitniki točk so Yuki Tsunoda (6./Carlin), Callum Ilott (7./Virtuosi) in Daniel Ticktum (8./DAMS).

Komentiraj

Loading…

0

VN KATALONIJE, dirka: QUARTARARO zmagal, ROSSI padel

Valtteri BOTTAS po RADIU: Novi F**K YOU za vse njegove HATERJE