in

MotoE, VN Francije 2. dirka: TUULI prvič zmagal, TORRES prvak!

Prvenec Niki Tuulija. Jordi Torres s konzervativno taktiko do naslova svetovnega prvaka MotoE

Zadnja dirka je bila tudi dramatična, saj je Torres v prvem krogu doživel šok. Namreč Eric Granado in Alejandro Medina sta se v prvem krogu zapletla. Pri tem se je Granado zaletel v zadek motocikla novega prvaka in pri tem padel. Torres je dirko nadaljeval brez težav.

Za prvo mesto so se na zadnji dirki borili samo dirkači, ki niso imeli možnosti v boju za svetovnega prvaka. Mike di Meglio, Josh Hook in Niki Tuuli so hoteli to zadnjo zmago v letošnji kratki sezoni. Dominique Aegerter, ki bi lahko še postal prvak, se je hotel priključiti vodilni trojici, a mu ni uspelo.

Niki Tuuli se je v zadnjem krogu spustil v boj z Mike di Megliom in ga tudi premagal ter si s tem pridirkal prvo zmago v razredu MotoE. Josh Hook je končal na tretjem mestu pred Dominiquem Aegerterjem.

Španec Jordi Torres je novi svetovni prvak razreda MotoE!

Jordi Torres se je večino dirke vozil na petem mestu, ki ga je v zadnjem krogu prepustil sedaj že bivšemu prvaku Matteu Ferrariju in dirko zaključil kot šesti. Niccolò Canepa je dirko končal sedmi, Xavier Simeon osmi, Maria Herrera je bila deveta. Deseterico je zaključil Xavier Cardelus.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

IZJAVE najhitrejših treh na dirki za VN EIFLA

SPA-FRANCORCHAMPS načrtuje 80 milijonsko prenovo z več PESKA