in ,

LIBERTY MEDIA investirala v ekipo serije INDYCAR

Liberty Media, večinski lastnik Formule 1, je kupila delež ekipe Michaela Shanka in Jima Meyerja v seriji IndyCar. In kakšno je ozadje te njihove investicije?

Iz ZDA prihaja dokaj presenetljiva vest. Liberty Media, večinski lastni kraljevega razreda motošporta, si je zagotovila deleže dirkalne ekipe Meyer Shank Racing, ki nastopa v seriji IndyCar in ameriškem prvenstvu športnih avtomobilov.

Postavlja se vprašanje, zakaj se je lastnik Formule 1 zanimal za to investicijo? Jasno je, da Liberty Media prihaja iz ZDA in IndyCar, s svojo znamenito dirko Indy 500,  ima na oni strani luže še vedno ogromno karizmo. Liberty Media je v lanskem letu veljala tudi kot kandidat za nakup serije IndyCar. To je sedaj storila dirkaška legenda Roger Penske. Posel z ekipo Meyer Shank Racing je bil sklenjen korporativne mreže Jima Meyerja, ki je že sodeloval z Liberty Media.

James Meyer in Michael Shank bosta v prihodnji sezoni na stezo postavila še drugi dirkalnik, kar jima bo omogočila investicija Liberty Medie, večinskega lastnika Formule 1.

Z naložbo Liberty Medie bo ekipa verjetno že v sezoni 2021 na stezo postavila drugi dirkalnik, poleg Dallara-Honde, ki jo upravlja Jack Harvey. V pogovoru za drugi dirkalnik so tudi dirkači Formule 1, ki bodo v sezoni 2021 ostali brez sedeža. Na primer Sergio Perez in Kevin Magnussen. Ekipa je želela vstopiti v serijo IndyCar že leta 2012, vendar je šele leta 2017 na dirki Indy 500 prišlo do sodelovanja z moštvom Andretti Autosport. V sezonah 2018 in 2019 je ekipa Meyer Shank sodelovala z moštvom Sama Schmidta, letos pa nastopajo samostojno.              

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

YAMAHA kljub daljši odsotnosti ne bo nadomeščala ROSSIJA

TURČIJA se želi vrniti na koledar dirk FORMULE 1