in

UMORILI očeta nekdanjega dirkača F1, Vitalija PETROVA

Medtem, ko je njegov sin opravljal komisarske naloge v Portimau, je bil v domačem Viborgu ustreljen Aleksander Petrov, sicer gospodarstvenik in lokalni politik.

Aleksander Petrov, oče nekdanjega voznika Formule 1, Vitalija Petrova, je bil po poročanju ruskih medijev v soboto umorjen. Ruska tiskovna agencija TASS na svoji spletni strani poroča, da je bil Petrov žrtev atentata.

Njegov sin Vitalij je bil eden od štirih komisarjev FIA-e na VN Portugalske v Portimau. Iz Svetovne avtomobilistične zveze so že sporočili, da bo Vitalij Petrov zaradi nastale situacije lahko zapustil prizorišče dirke in odpotoval v domovino. Njegovo mesto bo zasedel nekdanji portugalski dirkač Bruno Correia, trenutno voznik varnostnega avtomobila v Formuli E in WTCR.

Aleksander Petrov je bil gospodarstvenik, ki je bil tudi politično aktiven v mestni upravi Viborga, kraja nedaleč od finske meje.

Izbira Vitalija Petrova, ki je znan po svojih kontroverznih izjavah, za komisarja dirke v Portimau je precej razjezila Lewisa Hamiltona, ki je izrazil nezadovoljstvo nad njegovo izbiro na komisarsko mesto.

Komentiraj

Loading…

0

VN PORTUGALSKE, kvalifikacije: Izjave NAJBOLJŠIH TREH

ALBON ima dve dirki, da dokaže, da si zasluži sedež RED BULLA v sezoni 2021