in

Formula E 2020/21: Norman NATO bo naslednik Felipeja MASSE pri ekipi VENTURI

Norman Nato bo v prihodnji sezoni drugi voznik ekipe Venturi poleg Edoarda Mortare. Francoz se je moštvu priporočil kot testni voznik na simulatorju.

Norman Nato (FRA), Rookie Test Driver for Venturi, EQ Silver Arrow 01

Ekipa Venturi je svojega nadomestnega voznika Normana Nata povišala v rednega voznika v sezoni 2020/21 Formule E. Francoz bo nasledil Felipeja Masso, čigar odhod iz moštva je bil napovedan le nekaj minut po zadnjem vihranju kariraste zastave v sezoni 2019/20.

Francoz je že prej nastopal v kategoriji LMP1 serije WEC za Rebellion Racing. Vendar je ekipa svoje motošportne dejavnosti končala po 24 urah Le Mansa. Nato bo tako postal sotekmovalec nekdanjega voznika v seriji DTM Edoarda Mortare, ki je leta 2019 v Hongkongu že zmagal na dirki Formule E. V sezoni 2020/21 se vrača za četrto sezono z monaškim moštvom.

“Pripravljen sem, a vem, da bo težko,” je Nato dejal za Motorsport-Total.com. “Potreboval bom čas, da se priučim. Moj glavni cilj je, ničesar obžalovati ob koncu sezone. Najpomembneje je zbirati točke vsak konec tedna. To so cilji, ki smo si jih zastavili doslej.”

Nato je v lanski sezoni sodeloval na testiranju novincev v Marakešu in z 1:17,302 minute dosegel šesti najhitrejši čas. Bil je sedem desetink sekunde hitrejši od Arthurja Leclerca, ki je prav tako testiral z Venturijem in bil hitrejši od voznikov Mercedesa, Jakea Hughesa in Daniela Juncadelle, ki sta uporabljala enak pogonski sklop.

Pastor MALDONADO: MIT in TEORIJE ZAROTE okoli zadnje WILLIAMSOVE ZMAGE

HAMILTON: Formula 1 ne potrebuje NOVIH DIRKALIŠČ!