in ,

STEINER priznal stik s HÜLKENBERGOM

Günther Steiner, šef ekipe Haas, je razkril, da je bil pred kratkim v stiku z Nico Hülkenebrgom.

Foto: HB Press

Šef ameriške ekipe Haas še ni zapolnil svojih dveh sedežev za sezono 2021, ki jih bosta izpraznila Kevin Magnussen in Romain Grojsean, priznava pa, da so mladi dirkači na vrhu ožjega izbora.

Da, za naslednje leto se osredotočamo na mlade dirkače,” je povedal kolegom in Sport1. “Z istima dvema dirkačema želimo vstopiti v novi pravilnik leta 2022, zato je pomembno, da v ta namen postavimo temelje z našima novima dirkačema.” V paddocku vlada javna skrivnost, da sta Mick Schumacher in Nikita Mazepin najbolj vroča favorita za sedež v ameriškem moštvu.

Günther vse pogosteje govori o tem, kar v paddocku velja za javnost skrivnost in to, da bo ekipa v sezoni 2021 nastopila z dvema novincema, na vrhu seznama pa je Mick Schumacher.

Formula 2 je letos zelo močna in logično bi bilo, da bi naše sodelovanje s Ferrarijem privedlo do tega, da v ekipo povabimo enega izmed njihovih mladincev,” pravi Steiner. “Mick Schumacher bo letošnje prvenstvu Formule 2 verjetno končal na prvem ali drugem mestu, Robert Shwartzman pa je trenutno četrti ali peti, tako da gre tem gospodom zelo dobro in oba sta zagotovo opciji za naslednje leto,” tako šef ekipe Haas, ki pa zanimivo Calluma Ilotta ne omenja.

Šef ameriškega moštva je priznal, da je bil nedavno nazaj tudi v stiku z Nicom Hülkenbergom, ki pa je za ekipo druga možnost.

33-letni Nico Hülkenberg pa je druga možnost, pri čemer je Günther Steiner razkril: “Seveda sem govoril tudi z Nicom.” A istočasno tudi pove, da nadaljnji pogovori niso potrebni. “Natančno vemo, kaj lahko naredi Nico, toda z njim se mi ni treba več pogovarjati o tem, kaj si želi on, kajti tudi to vemo.”         

MARKO: VETTEL bi se lahko 2021 vrnil v vrhunsko formo

Pomembneži iz F1: Dirka v SAVDSKI ARABIJI lahko prinese marsikaj POZITIVNEGA