in ,

ABU DABI test: ILOTT za Alfa Romeo, SCHUMACHER verjetno za Haas

Izbira ekipe Alfa Romeo za test mladih dirkačev v Abu Dabiju je še dodatno nakazala, da bo Mick Schumacher v prihodnjem letu dirkal v Formuli 1 za ekipo Haas.

Callum Ilott, eden izmed Schumacherjevih kolegov pri Ferrarijevi akademiji mladih dirkačev, je bil s strani ekipe Alfa Romeo izbran za dirkača, ki bo nastopil na testu mladih dirkačev v Abu Dabiju, ki je na sporedu decembra po finalu letošnje sezone prav na tem dirkališču.

Ilott je bil pred tem izbran, da na Nürburgringu nastopi na prostem treningu za ekipo Haas, vendar je trening zaradi slabe vidljivosti odpadel. Prav tako so padli v vodo načrti Schumacherjevega nastopa na prostem treningu za ekipo Alfa Romeo. Švicarji so medtem potrdili, da bosta tudi v sezoni 2021 za njih nastopila Kimi Raikkonen in Antonio Giovinazzi. Pri ameriški ekipi pa so napovedali, da bodo v sezoni 2021 vstopili s povsem novo zasedbo, Schumacherju pa naj bi pripadal eden izmed sedežev.

Callum Ilott bo za Alfo Romeo nastopil na testu mladih dirkačev v Abu Dabiju.

Potrditev Ilotta kot člana Alfe Romea na testu mladih dirkačev, dejansko Schumacherju odpira pot, da bo na omenjenem testu nastopil za Haas in da se s tem bolje pripravi na svoj prvenec v Formuli 1 prihodnje leto. Oba dirkača sta že testirala za Alfo Romeo. Šef ekipe Frederic Vasseur je Ilotta opisal kot enega izmed najbolj obetavnih mladih dirkačev, ki prihaja v ospredje, kar je dokazal tudi z letošnjimi predstavami v prvenstvu Formule 2.

To samo pomeni, da bo Mick Schumacher na istem testu nastopil za Haas in se tako pripravil na svoj prvenec v Formuli 1 prihodnje leto.

Imel je smolo, da je bil na Nürburgringu prvi trening odpovedan, zato si zasluži priložnost, da pokaže svoje sposobnosti za našo ekipo v Abu Dabiju. Njegov odnos in delovna etika sta pri ekipi na lanskem testu za nas pustila zelo pozitiven vtis in zelo se veselimo, da bo ponovno testiral v Abu Dabiju,” pove Vasseur. V prvenstvu Formule 2 se Schumacher in Ilott na zadnje štiri dirke odpravljata kot vodilna. Trenutno vodi Schumacher s 191 točkami, Ilott jih ima na drugem mestu 169.            

SAVDSKA ARABIJA bo za HAMILTONA preizkus njegovega karakterja

ABU DABI test: SHWARTZMAN in FUOCO za FERRARI