in

VERSTAPPEN napoveduje veliko zanimanje za MICKA SCHUMACHERJA

Mick Schumacher bo težje vstopil v Formulo 1 kot Max Verstappen, še en sin nekdanjega dirkača kraljevega razreda motošporta.

V pogovoru za F1-Insider.com je dirkač ekipe Red Bull dejal, da Micka pozna že od malega, ko sta se Michael Schumacher in Jos Verstappen družila ob prostih vikendih na gokart stezah.

Takrat nisem znal nemškega jezika, zato nisem vedel, kako naj se pogovarjava,” je v nasmehu povedal Max, ki je priznal, da je nekoč Mickovega očeta klical stric Michael. “Nikoli ga nisem videl kor rekorderja v naslovih prvaka, tega se nisem zavedal,” je še pojasnil. “To lahko vidimo na starih fotografijah in video posnetkih, ki jih imamo doma. Na te vikende imam še danes zelo pozitivne spomine. Michael je bil zelo prijeten možakar in izredno veliki družinski človek.

Max Verstappen, ki je v mladih letih Mickovega očeta klical stric Michael, meni, da bo zanimanje za Schumacherja letos v Formuli 1 ogromno in da bo imel Mick težje, kot je to bil primer pri njemu.

Letos si bosta sinova Michaela in Josa delila steze Formule 1, potem ko je 21-letni Schumacher podpisal pogodbo za ekipo Haas. “Za Micka bo drugače kot je bilo zame,” je povedal 23-letni Verstappen. “Njegov oče je rekorder v naslovih prvaka. Tudi v času kartinga je bil Mick vedno prisoten v medijih. V Formuli 4, Formuli 3, Formuli 2 je bilo zanimanje vse večje, sedaj pa bo še bolj. A okrog sebe ima dobro okolje, dobre ljudi, ki skrbijo zanj in to jim zelo dobro uspeva,” še doda Max Verstappen.      

Komentiraj

Loading…

0

BRAZILSKA dirka pod drobnogledom: Ali je pogodba s SAO PAULOM sploh veljavna?

BRUNDLE: Ayrton SENNA je bil nasprotujoč si karakter