in

Mladi Gianluca PETECOF je novi voznik ekipe CAMPOS v Formuli 2

Osemnajstletni Brazilec Gianluca Petecof bo letos debitiral v Formuli 2 kot voznik ekipe Campos Racing.

Petecof je kariero v formulah začel leta 2018, vozil je italijansko in nemško prvenstvo Formule 4. Potem ko je bil v prvi sezoni v obeh tekmovanjih četrti in deseti, je bil leta 2019 skupno drugi in peti. Član Ferrarijeve akademije je že od začetka kariere, a pred dnevi je sporočil, da zapušča njihov program.

Lani je osvojil svoj prvi naslov v seriji Formula Regional European Championship, kjer je bil njegov glavni tekmec Arthur Leclerc, Charlesov brat in tudi član Ferrarijeve akademije, ki bo letos dirkal v Formuli 3.

V novi sezoni Formule 2 bosta za Campos Racing nastopala Petecof in izkušeni Švicar Ralph Boschung.

Športni direktor ekipe Campos Racing, Adrian Campos Junior, sin nedavno preminulega ustanovitelja Adriana Camposa, je dejal, da je bila pripeljati Petecofa v ekipo Formule 2 velika želja njegovega očeta: “To je dogovor, ki ga mojemu očetu ni uspelo izpeljati pred svojo smrtjo, vendar vemo, da je bila njegova želja, da Gianluco pripelje v Formulo 2 in trdo smo delali, da smo to uresničili. Prepričan sem, da govorim v imenu celotne ekipe, ko rečem, da smo zelo navdušeni, ker smo svojo vozniško zasedbo zapolnili s tako profesionalnim voznikom, ki je lačen zmag, kot je Gianluca Petecof.”

Petecof je trenutno tretji najmlajši voznik Formule 2 za leto 2021, ob njem pa bo vozil izkušeni Švicar Ralph Boschung. “V čast mi je vedeti, da je bila ena od velikih želja velikega Adriana, da me pripelje v ekipo in to me motivira na poseben način kot še nikoli,” je dejal Petecof.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

SIMONE RESTA postal novi tehnični direktor ekipe HAAS

Za NEWEYA nova pravila 2022 niso VZNEMIRLJIVA