in ,

V starosti 60 let umrl ADRIAN CAMPOS, šef ekipe CAMPOS RACING

Adrian Campos, nekdanji dirkač Formule 1 in ustanovitelj ekipe Campos Racing, je v četrtek umrl v starosti 60 let.

Moštvo Campos Racing je v četrtek zjutraj objavilo izjavo za javnost, v kateri so potrdili, da je preminil njihov ustanovitelj. “Danes je najbolj žalosten dan v zgodovini ekipe Campos Racing. Zapustil nas je predsednik in ustanovitelj Adrian Campos Suner. Njegovo srce je prenehalo biti, a njegov spomin bo motor, zaradi katerega se bomo vsi borili za nadaljevanje njegove zapuščine. Počivaj v miru.

Dirkaška kariera Camposa v Formuli 1 je bila večinoma neuspešna, saj jev letih 1987 in 1988 z Minardijem nastopil na 21 dirkah, kjer pa mu ni uspelo osvojiti nobene točke. Potem ko je svojo dirkaško čelado obesil na klin, je Campos svoj poklic našel v vodstvu ekipe in leta 1997 je ustanovil Campos Racing (takrat še Campos Motorsport). V zgodnjih letih kartinga, je Campos opazil vznemirljiv talent z imenom Fernando Alonso. Poznejši dvakratni svetovni prvak Formule 1, je svoj premierni nastop v enosedežnih dirkalnikih opravil z ekipo leta 1999 na prireditvi Euro Open by Nissan.

Adrian Campos, ustanovitelj in šef ekipe Campos Racing, ki tačas nastopa v Formuli 2 in Formuli 3, je v četrtek zjutraj preminil v starosti 60 let.

Medtem ko je Campos še naprej širil svojo ekipo, se je sredi 2000-ih pridružil prvenstvu serije GP2 in leta 2008 osvojil moštveni naslov. Kmalu zatem se je Campos odločil, da se pridruži Formuli 1 in je ustanovil ekipo, ki je sčasoma postala znana kot HRT in bila v kraljevem razredu motošporta dejavna med letoma 2010 in 2012. Campos Racing tačas nastopa v prvenstvih Formule 2 in Formule 3, zadnjo zmago pa je za njih leta 2019 (v Formuli 2) osvojil Jack Aitken.

              

1 komentar

Komentiraj

One Ping

  1. Pingback:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dirka v IMOLI bo letos VN MADE IN ITALY AND EMILIA ROMAGNA

RACE OF CHAMPIONS: Leta 2022 se vračajo, tokrat na LEDU