in , ,

Bo HAAS ali WILLIAMS postal novi PINK PANTHER Formule 1?

Ravno ko smo že mislili, da v Formuli 1 ne bomo več videli roza barve, bi se lahko sponzor BWT vrnil nazaj na štartno polje pri drugih ekipah, kjer se omenjata Haas in Williams.

V zadnjih štirih sezon so dirkalniki Racing Pointa nosili značilno roza zunanjo podobo, ki jo je prispevalo avstrijsko podjetje Best Water Technology (BWT) s sedežem v Avstriji. Toda potem ko je iz Racing Pointa nastala ekipa Aston Martin, ki daje prednost British Racing Green zunanji podobi in spričo novega sponzorja Cognizant, se je zdelo, da bo roza barva izginila iz Formule 1.

Ni pa nujno, kajti kolegi iz Motorsport-Total.com poročajo, da bi lahko BWT postal novi glavni sponzor ekipe Haas, kar bi pomenilo, da se bo njihova zunanja podoba sive in rdeče barve spremenila v roza. To izhaja iz komentarja Ralfa Schumacherja, strica od Micka Schumacherja, dirkača ameriškega moštva. 45-letni nekdanji dirkač Formule 1 ima povezavo z BWT preko svojega sina Davida, ki je njihove barve nosil v Formuli 4 pri ekipi BWT Mücke. V pogovoru o premieri nečaka Micka v Formuli 1, je Ralf, ki stanuje le 17 kilometrov vstran od mesta Mondsee, kjer ima sedež BWT, kolegom iz časnika Express povedal: “Tačas je na voljo sponzor, ni pa nujno, da bo ta barva prišla v poštev za Micka.

Ali bo morda to nova zunanja podoba ekipe Haas v sezoni 2021? – Foto: @Camille Debastiani

Pri Expressu se igrajo z mislijo, da lahko Haas postane novi Pink Panther Formule 1, če že ne bo več roza Mercedes, kot so imenovali lanski dirkalnik Racing Pointa. Neglede na tesno povezanost Haasa s Ferrarijem, se govori, da se Haas pogaja o milijonskem poslu z BWT-jem. Pri Motorsport-Total.com poročajo, da so za to trditev želeli informacije s prve roke in sicer od šefa ekipe Haas Güntherja Steinerja, Ralfa Schumacherja in tudi podjetja BWT. Toda noben od treh navedenih ni odgovoril na vprašanje.

Mick Schumacher bi lahko letos postal dirkač Pink Pantherja Formule 1 – Foto: @Camille Debastiani

Toda možnosti BWT-ja v Formuli 1 niso omejene le na ekipo b. Druga možnost bi lahko bila ekipa Williams, ki so prekinili sodelovanje s telekomunikacijskim podjetjem ROKiT, še preden se je sezona 2020 sploh pričela. Pozneje pa se je zamenjalo tudi lastništvo ekipe. Williams se je odzval na vprašanje, čeprav kolegom iz Motorsport.com niso veliko povedali. “Williams oblikuje vznemirljivo novo smer blagovne znamke in komercialno strategijo, kar ima za posledico veliko zanimanje, ko se pričenja naše novo obdobje. Po svoji naravi so te razprave zaupne, zato velja naša politika, da ne komentiramo nobenih govoric in špekulacij.

Drugi možen kandidat za roza opravo v sezoni 2021 pa je ekipa Williams, ki je od lanskega leta v rokah drugih lastnikov in sicer Dorilton Capital.

                  

1 komentar

Komentiraj

One Ping

  1. Pingback:

Komentiraj

Loading…

0

McLAREN in WILLIAMS že opravila SHAKEDOWN novih dirkalnikov

DOMENICALI želi čimprejšnjo vrnitev GLEDALCEV na dirke