in

Alex RINS: Pri SUZUKIJU želimo UBRANITI naslov

Alex Rins si je s padcem na začetku lanske sezone pokvaril možnosti, da osvoji naslov prvaka v razredu MotoGP. Letos bi se rad takšnemu scenariju izognil.

Za razliko od konkurence voznikov ekipe Suzuki, Joana Mira in Alexa Rinsa, ni mogoče tako zelo pogosto srečevati na dirkališčih, kjer bi se pripravljala na testiranja v Katarju. Rinsa je mogoče videvati predvsem na motociklu za motokros in Superbike, tretjeuvrščeni lanskega prvenstva pa je tudi veliko smučal in se na novo sezono pripravljal v fitnesu.

Kljub temu Španec stopnjuje z intenzivnostjo priprav, saj se še kako dobro zaveda, da je naslov prvaka v lanski sezoni izgubil prav na začetku sezone, ko je na prvi dirki v Jerezu padel, si poškodoval ramo in zaradi tega na naslednjih dirkah ni mogel nastopiti stoodstotno pripravljen.

V lanski sezoni je na dveh dirkah vodil, a ju na koncu zaradi padca končal z ničlo.

Pravi, da se je iz lanske izkušnje naučil predvsem to, da je potrebno v sezono priti dobro fizično pripravljen in zdrav. V intervjuju za MotoGP.com je povedal še: “Imeli smo težave. Sam sem šele sredi sezone našel prave občutke in takrat je bilo že prepozno. Vesel sem Suzukijevega naslova, a želim si, da motocikel še dodatno izboljšamo.”

To seveda ne bo ravno enostavno, saj je bil Suzuki GSX-RR že v lanski sezoni eden najbolj uravnoteženih motociklov v karavani MotoGP. Šibke točke, ki se tičejo predvsem motorja, ostajajo, saj je pandemija covid-19 ustavila razvoj na tem področju, a Rins poudarja: “Še vedno nam ostajajo številna področja, na katerih lahko delamo. Recimo elektronika ali aerodinamika.”

Rins poudarja, da mora v prvi vrsti delati predvsem na sebi: “Moram biti bolj konstanten. Napak, kot sta se mi primerili v Le Mansu ali na prvi dirki v Avstriji, ne smem ponavljati.” V obeh primerih je bil Rins takrat v vodstvu, a je nato padel in ostal brez zmage in brez točk.

Komentiraj

Loading…

0

Ne HAAS, temveč WILLIAMS naj bi postal novi PINK PANTHER

ALFA ROMEO C41 predstavljen v VARŠAVI