in ,

STEINER nad MAZEPINA: Ti si IDIOT!

Lastnik ekipe Haas, Gene Haas, je razložil, kako so interno reševali “afeto šlatanje” in zakaj izguba sedeža nikoli ni bila resna opcija.

#WeSayNoToMazepin – to je hashtag, ki ga na svetovnem spletu nenehno srečujemo že od lanskega decembra in spremlja praktično vsako objavo ekipe Haas na družbenih omrežjih. Gre za protest proti Nikiti Mazepinu po objavi videoposnetka, na katerem grabi dekle za prsi, kljub temu, da se slednje temu upira.

Zdaj je za revijo Racer zadevo komentiral tudi alfa in omega ekipe Haas in njen lastnik, Gene Haas, ki je povedal “Günther je Nikiti dejal, da je idiot in da se takšne stvari ne počnejo in da je takšno obnašanje popolnoma nesprejemljivo. Upam, da se je iz tega kaj naučil. Bomo videli.”

Reakcije na Mazepinovo obnašanje so bile hude in enotne: “Iz vseh strani so se ulile hude kritike na Nikito. Zavedati se moramo, da je star šele 21 let. Za tako mladega človeka je lahko takšen pogrom na družbenih omrežjih izjemno veliko breme,” dodaja Haas.

Nikita Mazepin je zaradi svojih dejanj v nemilosti navijačev Formule 1.

Pri Haasu menijo, da so bile reakcije na družbenih omrežjih sicer upravičene, a da so bile kritike res ekstremno hude: “Pozivali so nas, naj ga takoj odpustimo, a to se nam ni zdela prava pot.” Namesto tega se je Steiner odločil, da se z mladim Rusom pogovori, kar je storil ob zadnjem Mazepinovem obisku tovarne: “Z njim smo se pogovarjali o številnih temah in tudi o tem, kaj se je dogajalo konec lanske sezone.”

Kot pravi Steiner, je Mazepin takoj prevzel odgovornost za svoja dejanja in dodal: “Nikita se je iz tega veliko naučil. Verjamem, da bo postal tudi bolj zrel in da takšnih stvari ne bo počel več.”

Komentiraj

Loading…

0

RED BULL z RB16B predstavlja izzivalca MERCEDESA

HYUNDAI Ioniq 5: RETRO oblika in NAJMODERNEJŠA tehnika