in

BAHRAJN bo dovolil vstop gledalcem, vendar pod DVEMA POGOJEMA

Uvodna dirka letošnje sezone v Bahrajnu se ne bo odvijala pred praznimi tribunami. Kajti v tej puščavski kraljevini bodo dovolili vstop gledalcem, ki so cepljeni in ki so preboleli ta nevaren virus.

Foto: HB Press

Letošnja sezona Formule 1 se pričenja z dobro vestjo. Kajti včeraj so gostitelji uvodne dirke v Bahrajnu sporočili, da bodo na tribune spustili gledalce. Vendar pa bodo lahko vstopnice kupili le navijači, ki so cepljeni ali pa so preboleli ta virus.

V puščavski kraljevini je bilo v celoti cepljenih že okrog 300.000 ljudi. To je okrog 20 odstotkov vseh prebivalcev. Dodatno pa je virus prebolelo že več kot 100.000 ljudi. Tačas je na uradni spletni strani dirkališča naprodaj okrog 10.000 vstopnic. Gledalci so predvideni za glavno tribuno na ciljni ravnini in tribuno številka 1, kjer je zavoj Michaela Schumacherja.

Vstopnica za celoten dirkaški konec tedna stane 100 bahrajnskih dinarjev, kar je preračunano okrog 220 evrov. Vstopnice za paddock niso naprodaj. Kljub dejstvu, da bodo dirko spremljali le gledalci ki so cepljeni ali so preboleli ta virus, pa bo veljal predpis obveznega nošenja zaščitnih mask in upoštevanja varnostne razdalje.    

PORSCHE Taycan Cross Turismo: Elektrificirano PRAKTIČEN

URADNO: Portugalska dirka tudi letos na koledarju FORMULE 1