in ,

WILLIAMS FW43B: Nove barve za začetek NOVE ZGODBE

Pri Williamsu so predstavili barve dirkalnika za letošnjo sezono, a povsem brez težav ni šlo.

Še preden se je predstavitev s pomočjo navidezne resničnosti, ki naj bi potekala s pomočjo posebne aplikacije za mobilne telefone, pravzaprav začela, so iz Williamsa sporočili, da so vanjo vdrli nepridipravi, tako da je je bilo moštvo iz Grova prisiljeno umakniti s spleta.

Jost Capito, novi izvršni direktor Williamsa, je še pred samo predstavitvijo poudaril, da letos od ekipe “ne gre pričakovati čudežev, saj prav veliko na samem dirkalniku niso smeli delati. Kljub temu gre za ekipo, ki je že desetletja del elite in verjamem, da srednje- in dolgo ročno morate računati na nas.” Na drugi strani se zdi, da so pri Haasu na samem dirkalniku delali še manj, zaradi česar mnogi menijo, da bi lahko Williams postal nevarna konkurenca ameriškemu moštvu za predzadnje mesto med konstruktorji.

Pri Williamsu so za sezono 2021 popolnoma spremenili barvno shemo.

Zanimivo je, da so pri Williamsu že oddelali prvi preizkus dirkalnika oziroma t.i. shakedown. Z avtom so se v februarju že popeljali po stezi v Silverstonu, a takrat seveda še v lanskih barvah.

Ekipa iz Oxfordshira se je odločila za povsem novo barvno shemo, na kateri pa ni prav prominentnih logotipov sponzorjev. Kot poudarja Capito, je nova zunanjost kombinacija tradicije in pogleda v prihodnost, ki naj bi ekipi kmalu prinesla boljše rezultate.

Pri Williamsu so potrdili tudi, da Jack Aitken ostaja uradni rezervni voznik ekipe. Petindvajsetletnik je lani dobil tudi priložnost nastopiti na dirki, saj je na VN Sakhirja zamenjal Georgeja Russella, ki je takrat zamenjal za covid-19 obolelega Lewisa Hamiltona v Mercedesu. Britanec, ki ima tudi korejske korenine, je ob tem povedal: “Po tem, ko so se mi v lanski sezoni uresničile sanje o nastopu v F1, sem navdušen, da lahko nadaljujem v vlogi rezervnega voznika. V Grovu imam veliko prijateljev in vsekakor bom storil vse, da prinesem dodano vrednost svoji ekipi.”

Galerija: Williams-Mercedes FW43B

SEBASTIAN VETTEL o ideji sprinterskih dirk: NESMISEL!

Aston Martin VANTAGE novi varnostni avtomobil FORMULE 1