in ,

Pri ekipi ALPINE priznavajo, da je ALONSO “precej zahteven”

Davide Brivio pravi, da je Fernando Alonso “precej zahteven”, a tega si novi dirkaški direktor ekipe Alpine tudi želi.

Španec se v tej sezoni vrača v Formulo 1, po tem, ko je konec leta 2018 prekinil nesrečno sodelovanje z McLarnom. Zdaj se vrača v novi preobleki svoje nekdanje ekipe, s katero je slavil največje uspehe, saj je z Renaultom v prvenstvu slavil v letih 2005 in 2006.

Znano dejstvo je, da je Alonso karakterno in organizacijsko »zahteven dirkač«, zaradi česar se je v preteklosti marsikdaj zameril svojim sodelavcem in šefom, a Davide Brivio, novi šef ekipe Alpine, v tem ne vidi nič slabega, prej nasprotno: »Z njim sem že večkrat pogovarjal in vem, da je zelo prizemljen, a hkrati izjemno motiviran in pripravljen storiti vse, kar je v njegovi moči, da bi bil uspešen.«

»Vrnil se je, ker je lačen dobrih rezultatov in ne samo zato, da bi bil del šova. Res je, je precej zahteven, a to mi je všeč, saj se zavedam, da le na tak način lahko potegneš maksimum iz avtomobila in ekipe,« je prepričan Brivio.

Kljub novemu imenu se Alonso vrača v ekipo, s katero je slavil svoje največje uspehe.

“Vrača se v zahteven šport, v težko okolje, medtem ko je užival v različnih dejavnostih, zato njegova velika želja po vrnitvi v najtežje prvenstvo in boj proti vsem kažeta, kako močno je motiviran,” zaključuje novi šef ekipe Alpine.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Na testiranjih Formule 2 najhitrejši BECKMANN, LUNDGAARD in ARMSTRONG

WOLFF verjame, da bo VETTEL pri ASTON MARTINU znova zacvetel