in ,

LAMBORGHINI URUS postavil hitrostni rekord na BAJKALSKEM jezeru

Pri Lamborginiju so ponovno opozorili na svojega SUV-ja, s katerim so podrli hitrostni rekord na zaledenelem največjem sladkovodnem jezeru na svetu.

Bajkalsko jezero, ki ga mnogi imenujejo tudi morje, je največje in najgloblje sladkovodno jezero na svetu. Leži globoko v Sibiriji in pozimi popolnoma zamrzne, kar seveda omogoča tudi vožnjo po njem.

Sibirske razmere so tokrat izkoristili pri Lamborghiniju, ki je v sklopu dogodka Days of Speed podjetja LAV med desetim in trinajstim marcem podrl hitrostni rekord na zamrznjenem jezeru. Le-ta zdaj znaša 298 km/h, kar je sicer 4 km/h počasneje kot je bila hitrost, dosežena v poskusni vožnji pred tem.

Za volanom Urusa je sicer sedel Andrej Leontjev, 18-kratni zmagovalec dogodka Days of Speed, ki je ob hitrostnem rekordu postavil tudi najboljšo znamko z mesta do 1.000 metrov, ki zdaj znaša 114 km/h. Pri Lamborghiniju so povedali še, da bosta rekorda uradno priznana aprila, ko bo komisija FIA-e in ruske avtomobilske federacije (RAF) pripravila uradni dokument.

“Ta ekstremni izziv je ponovno dokazal Urusovo superiornost glede pospeševanja, vodljivosti in voznih lastnosti tudi na terenih, ki mora niso prekriti z asfaltom,” je povedal šef Lamborghinija za vzhodno Evropo in Rusijo, Konstantin Sičev.

Galerija: Lamborghini Urus – hitrostni rekord na Bajkalskem jezeru

Valtteri BOTTAS: ROSBERGOVE metode zame ne pridejo V POŠTEV

DIRKAČI letos brez majic z napisom END RACISM